Foto: Bildbyrån

Kalle Holmberg är Norrköpings främste målskytt i år. För FD bekräftar nu anfallaren att Djurgården kom med ett bud i somras, men att han tackade nej.
– Det var konkret, men jag var inte lockad, säger 25-åringen.

Sedan Tino Kadewere såldes till Le Havre i juli månad har Djurgården suktat efter en målskytt. Det ryktades om Kalle Holmberg, som är Norrköpings främste målgörare i år (sju fullträffar och delade i fjol den allsvenska skytteligasegern ihop med Magnus Eriksson).

Senast mot Malmö FF stänkte anfallaren in två baljor och sköt därmed sitt lag närmare AIK i kampen om SM-guldet. För FD bekräftar nu Holmberg Djurgårdens intresse.

– Det fanns väl lite sanning i ryktena, men det gick inte så långt, säger Holmberg.

Var det du eller Norrköping som satte ner foten?

– Det var väl båda. Alltså det var absolut konkret från Djurgården, men jag var inte lockad.

Varför inte?

– Vi spelar bättre fotboll och är högre upp i tabellen än vad Djurgården är. Visst, jag satt lite på bänken i somras, men jag tycker att jag utvecklats väldigt mycket i Norrköping, det är inget snack om det. Det kom ett bud från Djurgården i somras, men Norrköping sa nej.

Var det ett stort bud?

– Det har jag ingen aning om.

Djurgården har ju annars länge varit i behov av en anfallare?

– Haha ja, det har skrivits mycket om det. Men nu har Kerim (Mrabti) kommit igång!

Holmberg, som kom till Norrköping från Örebro sommaren 2016, har ett år kvar på kontraktet med tabelltvåan. Någon diskussion om förlängning redan nu finns inte.

– Nej, vi har inte snackat om det, vi får ta det efter säsongen.

Du är 25 år, en bra ålder för att gå utomlands annars?

– Ja, det är en stabil ålder, absolut. Vi får se, det beror ju på hur många mål jag gör också. Det är svårt att säga nu, för jag koncentrerar mig bara på Norrköping.

Men du kan tänka dig att förlänga?

– Absolut!