Sök
Nyheter

PÅ FD: Valde bort Norrköping – nu häftiga succén mot AZ Alkmaar

Efter att inte ha erbjudits något a-lagskontrakt med IFK Norrköping förra vintern lämnade Nermin Karic Sverige för spel i Genoas Primavera-lag. Väl där har 18-åringen gjort succé och i torsdags låg han bakom allt i 4-1-segern mot AZ Alkmaar.
– Det har gått riktigt bra för mig, men man ska inte tro att man är något. Det viktiga är att hålla fötterna på jorden, konstaterar mittfältaren för FotbollDirekt.se.

Det är ett drygt år sedan som Nermin Karic flyttade till Italien. Mittfältaren erbjöds inte något a-lagskontrakt med Norrköping och valde då Genoa, vars a-lag är ett klassiskt Serie A-gäng.

18-åringen har imponerat stort i den italienska fotbollen. I en intervju med FotbollDirekt i oktober berättade Karic om sitt drömmål i Primavera-serien mot Inter då han från halva plan sprang själv mot mål, sprintade ifrån sina motståndare innan han petade in bollen i nät.

I torsdags var det dags för en ny uppvisning från mittfältaren, som trivs bäst till höger på det centrala fältet i formationen 3-5-2 (ett spelsystem som såväl Genoa som svenska U19-landslaget använder sig av). I den stora och anrika cupen Viareggio började visserligen Karic på bänken mot AZ Alkmaar, men byttes in i paus vid underläge 0-1. I den andra halvleken vände Genoa och vann med hela 4-1. Svenske Karic låg bakom det mesta.

– Tränaren var inte nöjd efter den första halvleken och han sa till mig: “Nermin, nu ska du in och ändra matchbilden. Attackera från din sida”. Jag gick in med inställningen att “fan, klart vi ska vända det här”. Jag började spela mitt spel, jag vann många bollar och hotade hela tiden. Jag var delaktig i alla våra fyra mål. Jag pressade fram situationer som ledde till våra två första mål och de sista två assisterade jag till. Jag gjorde en riktigt bra match, berättar Karic för FotbollDirekt.se.

Vi pratades vid för ett halvår sedan och då verkade fotbollslivet leka för dig. Hur har det sett ut sedan dess?

– Jag skulle säga att min utvecklingskurva gått spikrakt uppåt. Det har varit fantastiska månader. Jag känner att jag utvecklats på alla plan, både som människa och fotbollsspelare. Jag har fått träna en del med a-laget, mer än vad jag fick göra sist vi pratade. Det har gått väldigt bra för mig i seriespelet. Jag har gjort väldigt många assist och även många mål. Jag har spelat alla matcher från start i ligan så det har gått enormt bra för mig, säger Karic och fortsätter:

– Jag är väldigt tacksam. Det är bara att fortsätta på det här spåret. Man ska inte tro att man är något. Det viktiga är att hålla fötterna på jorden, precis som om man hade haft ett vanligt jobb. Det är ju så det ska vara. Det är lätt för spelare som det går bra för att de tror att de är något, men det funkar ju inte så. Då blir man bekväm.

Trots Karic fina spel i Genoa var han inte uttagen till EM-kvalet som spelades i Jönköping/Huskvarna i höstas. När nu U19-landslaget ska försöka kvala in till EM genom Elite Round i Rumänien finns dock Karic med i truppen, ett mål som han berättade om redan i oktober och därför är 18-åringen lättad nu.

– Jag var inte med då, men nu är jag det. Jag känner att jag gjort det riktigt bra och det har uppmärksammats av förbundskaptenen. Det här har hela tiden varit målet sedan vi pratade sist. Jag är jättetacksam för den här chansen.

Men visst var du med i landslaget i november?

– Ja, två träningsmatcher i Barcelona, mot Polen och Finland. Jag fick hoppa in sista kvarten mot Polen och det var svårt att hinna uträtta så mycket, men mot Finland fick jag starta och jag tycker att det gick jättebra.

Nu har ni Rumänien, Ukraina och Serbien i Elite Round. Vad tror du om era chanser att vinna gruppen och ta er till EM?

– Det är en väldigt öppen grupp. Jag skulle inte säga att någon är favorit, men jag går in med väldigt mycket optimism. Varje motståndare ska vi slå, vi är Sverige! Visst, Rumänien kanske har en liten fördel i och med att de har hemmaplan, men som sagt, en väldigt öppen grupp.

Du har rötter från Bosnien. Är det då speciellt att möta Serbien som är ett annat land från Balkan?

– Speciellt skulle jag inte säga, men det är kul på så sätt att jag förstår vad de säger. Jag kan höra taktisk information från dem haha. Det hade väl varit mer roligt att möta Bosnien i så fall.

Nermin Karic kontrakt med Genoa löper ut i maj, men det finns en option på ett års förlängning. 18-åringen trivs utomordentligt bra i Italien, men stänger samtidigt inga dörrar.

– Man ska aldrig säga aldrig, men Genoa är nöjda med mig, både tränarna och direktörerna. Jag har en bra känsla och jag ser det här som min familj. De här människorna finns i min vardag och de stöttar mig. Det är en fantastisk känsla att vakna upp och känna att man verkligen vill träna. När jag spelade i Sverige och Norrköping var känslan ibland mer “fan, är det träning nu igen…”. Man var inte direkt heltaggad, men här kör man extra och längtar till träningarna.

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
lördag 07 december
13:00 Real Madrid - Espanyol La Liga
13:30 Everton - Chelsea Premier League
15:00 Atalanta - Verona Serie A
15:30 PSG D - Montpellier Dam Frankrike Division 1 Damer
15:30 RB Leipzig - Hoffenheim Bundesliga
15:30 SC Freiburg - Wolfsburg Bundesliga
15:30 Augsburg - Mainz Bundesliga
16:00 Sheffield Wednesday - Brentford Championship
16:00 Watford - Crystal Palace Premier League
16:00 Bournemouth - Liverpool Premier League
16:00 Tottenham - Burnley Premier League
16:00 Granada - Alaves La Liga
17:30 Montpellier - Paris SG Ligue 1
18:30 Manchester City - Manchester U Premier League
18:30 Bayer Leverkusen - Schalke Bundesliga
20:00 Nice - Metz Ligue 1
20:00 Rennes - Angers Ligue 1
20:45 Lazio - Juventus Serie A
söndag 08 december
12:00 Silkeborg - Randers FC Superligaen
12:00 Eibar - Getafe La Liga
13:00 West Bromwich - Swansea Championship
14:00 AGF Århus - Lyngby Superligaen
14:30 Mouscron-Peruwelz - Standard Liege Belgien Jupiler League
15:00 Newcastle - Southampton Premier League
15:00 Torino - Fiorentina Serie A
15:00 Aston Villa - Leicester Premier League
15:00 Sassuolo - Cagliari Serie A
15:00 Reims - St Etienne Ligue 1
15:30 Reading D - Arsenal Damer Women’s Super League
16:00 Rangers - Celtic Scotland League One
17:30 Brighton - Wolverhampton Premier League
18:00 Anderlecht - Charleroi Belgien Jupiler League
tisdag 10 december
16:00 Inter U19 - Barcelona U19 UEFA Youth League
18:55 FC Salzburg - Liverpool EUROPA: Champions League
20:45 Preston - Fulham Championship
21:00 Ajax - Valencia EUROPA: Champions League
21:00 Borussia Dortmund - Slavia Prag EUROPA: Champions League
onsdag 11 december
16:00 Bayern München U19 - Tottenham U19 UEFA Youth League
21:00 Bayern München - Tottenham EUROPA: Champions League
21:00 Atletico Madrid - Lokomotiv Moskva EUROPA: Champions League
21:00 Bayer Leverkusen - Juventus EUROPA: Champions League
torsdag 12 december
18:55 CFR Cluj - Celtic UEFA Europa League
18:55 FC Köpenhamn - Malmö FF UEFA Europa League
18:55 PSV Eindhoven - Rosenborg UEFA Europa League
18:55 Rennes - Lazio UEFA Europa League
18:55 Getafe - Krasnodar UEFA Europa League
18:55 Apoel Nicosia - Sevilla UEFA Europa League
18:55 Basel - Trabzonspor UEFA Europa League
18:55 Standard Liege - Arsenal UEFA Europa League
18:55 LASK Linz - Sporting Lissabon UEFA Europa League
18:55 Karabach - Dudelange UEFA Europa League
21:00 Borussia M'gladbach - Istanbul Basaksehir UEFA Europa League
21:00 Rangers - Young Boys UEFA Europa League
21:00 Wolverhampton - Besiktas UEFA Europa League
21:00 FC Porto - Feyenoord UEFA Europa League
21:00 Partizan Belgrad - FC Astana UEFA Europa League
21:00 Ludogorets - Ferencvaros UEFA Europa League
21:00 Gent - FC Oleksandria UEFA Europa League
21:00 Espanyol - CSKA Moskva UEFA Europa League
fredag 13 december
19:00 Ålborg - FC Nordsjälland Superligaen
19:15 Frankfurt - Bayern München Damer Bundesliga Damer
20:00 Lorient - Auxerre Frankrike Ligue 2
20:45 Charlton - Hull Championship
21:00 Alaves - Leganes La Liga
lördag 14 december
13:00 Granada - Levante La Liga
13:30 Birmingham - West Bromwich Championship
13:30 Liverpool - Watford Premier League
15:30 Mainz - Borussia Dortmund Bundesliga
15:30 Hertha Berlin - SC Freiburg Bundesliga
15:30 Bayern München - Werder Bremen Bundesliga
15:30 Paderborn - Union Berlin Bundesliga
16:00 Bristol City - Blackburn Championship
16:00 Chelsea - Bournemouth Premier League
16:00 Sheffield United - Aston Villa Premier League
16:00 Real Sociedad - Barcelona La Liga
18:30 Fortuna Düsseldorf - RB Leipzig Bundesliga
18:30 Southampton - West Ham Premier League
20:00 Amiens - Dijon Ligue 1
20:00 Brest - Nice Ligue 1
20:00 Angers - Monaco Ligue 1
20:00 Toulouse - Reims Ligue 1
20:45 Genoa - Sampdoria Serie A
21:00 Atletico Madrid - Osasuna La Liga
söndag 15 december
12:00 AC Horsens - SönderjyskE Superligaen
12:00 Getafe - Valladolid La Liga
13:00 Manchester City Damer - Brighton Damer Women’s Super League
13:00 Motherwell - Rangers Skottland Premiership
14:00 Lyngby - Silkeborg Superligaen
15:00 Bordeaux - Strasbourg Ligue 1
15:00 Bologna - Atalanta Serie A
15:00 Milan - Sassuolo Serie A
15:30 Wolfsburg - Borussia M'gladbach Bundesliga
17:30 Arsenal - Manchester City Premier League
18:00 Schalke - Eintracht Frankfurt Bundesliga
18:00 FC Midtjylland - AGF Århus Superligaen
18:30 Sevilla - Villarreal La Liga
20:45 Fiorentina - Inter Serie A
21:00 Valencia - Real Madrid La Liga
måndag 16 december
19:00 FC Köpenhamn - Odense Superligaen
20:45 Cagliari - Lazio Serie A
Allsvenskan 2019 / 2019
# LAG M V O F GA P
1 Djurgårdens IF 30 20 6 4 34 66
2 Malmö FF 30 19 8 3 40 65
3 Hammarby IF 30 20 5 5 37 65
4 AIK 30 19 5 6 23 62
5 IFK Norrköping 30 16 9 5 28 57
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 BK Häcken 30 14 7 9 15 49
7 IFK Göteborg 30 13 9 8 15 48
8 IF Elfsborg 30 11 10 9 -1 43
9 Örebro SK 30 9 6 15 -16 33
10 Helsingborgs IF 30 8 6 16 -20 30
11 IK Sirius FK 30 8 5 17 -17 29
12 Östersunds FK 30 5 10 15 -25 25
13 Falkenbergs FF 30 6 7 17 -37 25
14 Kalmar FF 30 4 11 15 -25 23
15 GIF Sundsvall 30 4 8 18 -19 20
16 AFC Eskilstuna 30 4 8 18 -32 20

Laddar...
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten