• Publicerat 26 juni, 2015
  • Skrivet av Bo Petersson
  • 0 Kommentarer

Matias Concha har en, i mina ögon, imponerande karriär. Tre SM-guld med två olika klubbar. Det är inte jättemånga som kan ståta med det. Sen är det heller inte jättevanligt att man flyttar från Malmö FF till Djurgården. Det visar också på att han har den lilla extra karaktär som behövs för en sådan flytt. Något hans fem år i Tyskland understryker.

Och när vi är inne i det: fem säsonger i Tyskland imponerar. Vi i Sverige har inte samma relation till tysk fotboll som till brittisk och därför tror jag det kommit lite i skymundan. Jag har en lika stor känsla för tysk fotboll och åkte mycket till Tyskland när jag skulle utbilda mig som tränare. Jag har stor grundrespekt för den tyska fotbollen och det är väldigt imponerande att Concha överlevde där fem säsonger, det visar att han har något speciellt.

Han är en genuin idrottskille. Med det menar jag att han har den där extra karaktären och det kommer väl fram i intervjun i podcast. Han är en kille med huvud på skaft och jag minns en intervju med MFF:s sportchef Daniel Andersson där han var inne på hur viktig Concha var för arbetsmiljön i Malmö FF. En väldigt värdefull personlighet att ha i och kring ett lag. Jag har också bara hört goda saker om honom från Djurgårdstiden, jag hittar inget ont som sägs om Matias Concha och det visar på karaktären han har. Det brukar alltid vara någon negativ sak som man hör om alla spelare, men Concha har ett blankt papper där.

Inga jämförelser i övrigt, men se på spelare som Gerrard, Scholes och Terry. Det är klart att Liverpool kommer kunna ersätta Gerrard på planen, men så otroligt mycket som spelare som han betyder för laget, för arbetsmiljön, för gruppen, såna hittar du inte bara rakt upp och ner.