• Publicerat 16 juni, 2015
  • Skrivet av Bo Petersson
  • 0 Kommentarer

Thomas Bodström. Advokat, före detta socialdemokratisk politiker, tidigare justitieminister, riksdagsledamot och deckarförfattare. Men, också före detta allsvensk back i AIK. ”Många strängar på sin lyra” är väl en underdrift i det här fallet.

Jag har aldrig haft honom som spelare men vi har varit i samma klubbar, AIK och Enköping, och jag har följt hans karriär lite grann. Det är först på senare tid jag lärt känna honom och det är en rakt igenom genuin person med en väldigt fin människosyn. En omtänksam människa som gjort ett jättejobb i Boo IF, en förening som gått från ingenting till att bli en av de största ungdomsföreningar.

Jag önskade att Bodström hade kunnat vara idrottsminister, ordförande i Svenska Fotbollförbundet, ordförande i AIK Fotboll eller något åt det hållet. Jag skriver detta utan att själv veta vad han vill, jag har ingen aning om ifall det hade varit intressant för honom. Men för mig är han en väldigt naturlig kandidat ifall någon av platserna blir vakanta. Han har en ruggig passion för fotbollen, har spelat på en bra nivå själv och med hans bakgrund som politiker och justitieminister så väger det tungt. För mig är han klippt och skuren för en roll högt upp inom svensk fotboll.

Jag hoppas att han själv också inser det. Och jag tror egentligen bara det är en tidsfaktor innan han börjar visa intresse för det. Han har en stor familj och fyra barn som nu är under uppväxt, när de blir tillräckligt gamla tror jag att han också vill vara aktuell för poster i stil med det jag räknar upp. Kan man kandidera till USA:s presidentpost nästan 70 år gammal så är ju Bodström väldigt ung i sammanhanget och har väldigt många år på sig att nå ett toppjobb inom svensk fotboll/idrott.