Hej på er, det var inte sannerligen inte igår! Jag tänker inte ge mig på någon recap sedan senast jag var här inne och härjade, men jag tycker det räcker med att vara tvåa på bollen. Känns onödigt att missa den helt. Istället kör vi lite ”Fokus försäsong” här nu.

Costa del Sol Trophy tog slut tidigare i kväll, och så även träningslägret i Spanien. Tre matcher spelade och resultatet blir en seger, ett kryss, en förlust och en himla massa pusslande med startelvan. Den offensiva lösningen mot Dinamo Bukarest i kväll blev Sam Larsson och Philip Haglund på topp. Det gav tyvärr inga mål, men jag kan inte låta bli att gilla tanken ändå. Det måste finnas utrymme att laborera en hel del under en försäsong och när man dessutom får chansen att göra det under bra förhållanden mot skapligt motstånd så är det bara att tuta och köra.

Nu hade jag tyvärr inte möjlighet att se matchen i kväll men så vitt jag har förstått så föll mycket på de defensiva bolltappen och fasta situationer, både offensiva och defensiva. Jag tycker jag känner igen det där…

Sobralense sägs vara bättre än någonsin i den blåvita tröjan. Inte speciellt konstigt då det bara fanns en väg att vandra…

Söder stod över idag på grund av känningar i ett knä. I’m not a man of god, but please have mercy on our souls!

Så här i början av försäsongen är det inte jättemycket som får mig att tända till, framförallt eftersom att det inte finns så mycket till nyförvärv att följa med spänning. Smedberg-Dalence har jag i och för sig alltid tyckt bra om och jag är spänd på att se vad han kan bidra med. Men annars är det två spelare som verkligen fått mig att haja till hittills. Darijan Bojanic och Ludwig Augustinsson är spelare som har potentialen att bli riktigt, riktigt stora nyckelspelare redan under 2014. Jag är sinnessjukt spänd på att följa deras framfart och jag hoppas innerligt att de får den speltid och de chanser de förtjänar av Stahre.

Nu tar vi lite matchvila i en dryg vecka och sen krossar vi danskar på Valhalla nästa lördag!

/Martin Gustafsson
@MpaGustafsson