Dagen D är kommen. Det borde gå att argumentera för att det bara är en av 30 omgångar i Allsvenskan, men jag kan inte förmå mig att göra det. Matchen i kväll kommer inte att vara som vilken som helst. Det är kanske inte ett SM-guld som står på spel, men väl en guldstrid, och på andra sidan står ett lag som får känslorna att svalla ännu mer. Ett lag som man antingen älskar eller hatar, och jag älskar då sannerligen inte AIK.

Jag satt under gårdagen med väldigt stora förhoppningar på IFK Norrköping, men det visade sig vara Syrianska som drog sitt strå till stacken. Helsingborg må ha haft lite otur i vissa situationer, men 2-2 resultatet bekräftar bara det jag skrev i förra veckan att HIF känns som ett lag på nedåtgående och att de får tufft att ta guldet. Malmös insats igår var inte på något vis imponernade, men ack så stabil. Skånederbyt på onsdag kommer onekligen bli mycket spännande.

Åter till kvällen. Normalt sett hade jag tyckt att det var intressant att kika tillbaka på matchen i våras, men eftersom att den gick som den gick, och eftersom att förutsättningarna var ytterst speciella då, så tror jag nog att jag avstår det. Dock kan det ju vara ett bra läge att visa alla att vi faktiskt är ett klart bättre fotbollslag än vad de är, och vips så har alla glömt bort resultatet i vårens match.

Om vi ska titta på några viktiga nycklar i matchen så tror jag att det blir dessa:

– Få stopp på inläggsspelet från Mutumba (om han nu spelar, tvingades tydligen avbryta gårdagens träning) och han som lirar på andra kanten (kan det vara Lorentzon eller Bahoui?)

– Sätt djupledsspelet på Hysén och Söder tidigt, tydligt och ofta. Vi måste tvinga AIK:s backar att röra på sig.

– Få Gnaget att känna sig fruktansvärt ovälkomna (det törs jag lova att hela Kommandobryggan, och resten av GU också, kommer att ordna, men jag påpekar det ändå). En rädd råtta springer, så enkelt är det.

– Igboananike vs Bjärsmyr. Snabbheten är forwardens nyckel och Bjärsmyr måste verkligen se till att vara vaken.

Nu ska jag fortsätta låta nervositeten växa (känns som att den borde slå i taket snart). Jag tror på seger, men det kommer att krävas 110%. Guldet ska hem! På återseende.

/Martin Gustafsson
@MpaGustafsson