Det är inte många timmar kvar till matchen i Malmö nu, och jag har ingen aning om hur jag tänker inför detta lilla spektakel.
Någonstans vill jag vara lite hoppfullt, men jag tror inte riktigt att jag orkar. Det är en svår match, en match som vi enligt någon form av ”poängbudget” (framknackad inför säsongen) inte ska behöva vinna. Men i nuläget är det en match vi både vill och behöver vinna (eller i alla fall inte förlora), och då börjar hungern sakta sätta in…
Och det finns ett par positiva detaljer att ta med sig in i matchen.

*****

Positivt: Vi börjar sakta men säkert få tillbaka våra skadade spelare. Ludwig, Mattias, Hannes, Kjetil och Pontus… Sakta men säkert får vi något som börjar likna en trupp igen.
Vi har vunnit de två senaste matcherna på Swedbank (2-0 och 2-1, om jag inte missminner mig, och i båda fallen tror jag att vi under samma säsong spelat oavgjort hemma, så låt oss hoppas att traditionens makt är stor).

Mindre positivt: JJ avstängd, det är ett rejält avbräck. Och hur nära matchtempo är egentligen våra återkomlingar?

Slutsats: Som vanligt, dagsform avgör… how I wich it wasn’t soo…

*****

Det är i det här läget, när vi möter ett lag med tre poäng fler inspelade än oss, som vi hade behövt de där poängen vi egentligen skulle ha haft mot Helsingborg. Hade det varit 41-41 inför detta så hade en förlust, om än ständigt förhatlig, ändå inte betytt mer än tre poäng till toppen. Nu kan det hastigt och lustigt bli sex pinnar upp igen. Visst är det nio omgångar kvar efter detta, men det är ändå något mer än vad som är att betrakta som bekvämt… Och ja, då har jag inte räknat med vad som kan hända runt HIF och AIK som står och stampar där med oss…

Allt för nu. Ikväll vet vi mer.
Må väl!
/Fredrik