Det har nu gått en dryg timma sedan domare Jonas Eriksson blåste av matchen på Swedbank Stadion. En timma som för min del fyllts av en massa tankar som snurrat i huvudet. Känslan som tar över är dock en enorm besvikelse. Må vara så att guldet inte är borta ännu, men det känns vansinnigt tungt just nu.

Matchen då. Jag skulle vilja säga katastrof, punkt slut, men jag tar mig i kragen och utvecklar det lite mer än så. Första halvlek var dock inte mycket annat än katastrof. MFF fick ha galet mycket boll och det defensiva presspelet fungerade inte speciellt bra. Passningsspelet var i korpen-klass och likaså mottagningarna. Det enda som var riktigt bra i hela halvleken var målet. Farneruds djupledspassning är suverän, Vibes löpning och inspel likaså och Söders avslut är felfritt.

Förutom att de 45 minuterna var allmänt dåliga kryddades det hela med att ”Ludde” tvingades kliva av. Tycker otroligt synd om grabben för det där såg verkligen inte bra ut. En allsvensk debut som resulterade i 30 minuters spel, en varning och en skada som i värsta fall håller honom borta riktigt länge. Det i kombination med att Bjärs är avstängd i nästa match gör att vi återigen tvingas vaska om rejält i backlinjen. Hemska tanke.

Stahre fick lite fart på grabbarna i paus, men det vet i katten om det varade i men än tiotalet minuter. Sobralense gjorde sin enda godkända sak i hela matchen när han drog bollen i ribban. Ett tips för framtiden Daniel: Sänk skottet lite, men höj kvaliteten på allt du gör. MFF gjorde ett par byten en bit in i halvleken och återtog kontrollen. Kvitteringsjakten kändes uddlös rakt igenom och när Hamad punkterade matchen såg det ut som att alla, inklusive spelarna, gav upp.

Bäst i Blåvitt: Lasse Vibe. Briljant framspelning till målet. Bra fart och vilja att utmana matchen igenom.

Sämst i Blåvitt: Daniel Sobralense. Det ska inte vara möjligt att drälla så mycket med bollen, till och med i eget straffområde. Ser loj och ointresserad ut och det är för mig ett mirakel att han inte blev utbytt mycket mycket tidigare.

Stämningen på Swedbank Stadion gick rakt igenom min tv idag. Bortaklackens mäktiga sång gav mig gåshund, och nog för att jag brukar sitta och önska att jag var på plats på de matcher jag inte är på så tror jag nästan att detta tar priset bland bortamatcher. Mycket cred till er som var där och jag hade verkligen unnat er en seger.

Nu orkar inte jag mer. Nu vill jag sova och förhoppningsvis vakna i morgon med blicken fäst på Åtvidabergsmatchen nästa helg istället för på dagens skräp. På återseende!

/Martin Gustafsson
@MpaGustafsson