Så var det dags för de svenska cupmästarna att gå in i turneringen igen.
Visst känns det väl som att vi precis var klara med den turneringen, och jag vill minnas att det gick ganska bra, gjorde det inte det?
Inte för att vi lyckades förvalta den lilla fördel som segern gav oss… men jag är inte bitter…

******

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den här grejen med att spela cupen höst-vår när resten av säsongen spelas åt andra hållet. Det betyder att en cupseger blir ett tvåsäsongsprojekt och även om det bara är blåbärslagen som sållas bort under hösten så blir chansen för en uppstickare att gå hela vägen markant mindre med den här löningen. Inte för att det påverkar Blåvitt, men att ha gruppspelet under försäsongen så som i år skapar inte heller det bästa av spel och underhållning. Men det är ju inte första versionen av styvmoderlig behandling vi ser av tävlingen. Allt är ju ändå bättre än att finalen trängs in mitt i serien så att Blåvitt har två vilodagar efter ett Gaisderby på sig att förbereda sig… och bortaplan på det… Och nej, jag är inte bitter som kommer ihåg det heller…

*****

Glädjande nyheter från det blåvita lägret. Bjärsmyr är tillbaka i truppen. Nu hoppas vi bara att han inte får spela, det är bättre att spara det krut som finns i honom till söndagens uppgift.

Lunds BK (på nedflyttningsplats i Söderettan just nu) är ett lag som ska slås med b-betonat lag, och är det någon gång vi ska chansa och snarare vila fler än vad vi egentligen skulle behöva så är det nog nu. Truppen är sliten och sargad nog som det är, och vi har inte råd att tappa några onödiga poäng i serien. Förhoppningsvis verkar Stahre tänka åt ungefär samma håll när han lämnar både Haglund och Farnerud utanför truppen.

*****

Allt för nu. Åter till CL-kvalet på tv och min kalla engelska kamrat här.
Må väl!
Mot nya cupsegrar!
/Fredrik