Hej på er! Med en seger i ryggen har jag åter satt mig ner för att få tankar och reflektioner från skallen till datorn. Resultatet blir som följer…

Mycket skönt med seger igår. Med tanke på hemskheterna som ägde rum på samma arena i fjol så var det en mycket skön seger i mitt huvud, trots att det i ärlighetens namn inte var ett speciellt bra lag vi ställdes mot. Klarar sig Syrianska kvar i Allsvenskan så blir jag otroligt förvånad. Blåvitt gör väl inte direkt någon höjdarmatch, men för en gångs skull så kliver de in mot ett sämre lag och bara gör det som krävs. Jobbet utfört – alla nöjda och glada. Kul också att se Gustav Engvall från start. Han gör ett helt fantastiskt fint arbete som leder fram till Tobbes 1-0 mål och det är förhoppningsvis en kille som vi kommer att få se mycket mer av i framtiden, kanske till och med den här säsongen.

Dyrestams skada oroar. Verkligen oroar. Har inte hört någonting om hur allvarligt det är ännu, men det såg ju ut som att det var baksidan som gick. Det är inte kul, men det borde inte heller vara världens undergång. Det är oroar mest är snarare det att vi faktiskt löper stor risk att behöva ha Hjalle och Kjetil som mittbackar mot Elfsborg på lördag. DET är inte optimalt.

Om nu ska vara så fula så att vi hittar något positivt med att Dyre tvingades utgå så är väl det att Pontus kom in. Häromdagen pratade han med FotbollDirekt om att han eventuellt inte orkar fortsätta spela om inte skadan blir bättre snart. Igår gör han en lika stabil insats som alltid och får dessutom hänga ett mål, vilket var otroligt kul. Kämpa Pontus!

HeIF tappade poäng igår samtidigt som Malmø drog det längsta strået mot skadedjuren. En toppstrid mellan fyra lag har växt fram och matcherna har nu verkligen ”vinna eller försvinna-karaktär”. Alla lagen har två av konkurrenterna kvar att möta och för vår del handlar det om AIK hemma och MFF borta. Drömscenariot är ju att när AIK och HeIF möts i den sista omgången så har både chansen på guld, men de spelar oavgjort samtidigt som Blåvitt vinner kamratderbyt på hemmaplan och det regnar guldpytt över hela Göteborg. Nej, spekulera ska vi inte göra för mycket, men kul är det!

Nu tänker jag tacka för mig. Jag återkommer senare i veckan med lite mer tankar inför El Västico! På återseende!

/Martin Gustafsson
@MpaGustafsson