Häcken hemma, alltså. Efter 3-0-segern borta i säsongspremiären borde det här vara en match att välkomna. Men det känns inte riktigt så. Just nu välkomnar jag inte någon match innan vi är helt skadefria igen. Alla matcher just nu verkar bara ta oss längre och längre från ett SM-guld som faktiskt för en liten stund såg fullt möjligt ut.
Vi är väl inte helt borta ur racet ännu, men sett till toppen så är det vi som har minst fart under fötterna inför spurten.
Åtta poäng till Helsingborg är också en ocean av poäng som ska tas igen, även sett över 13 omgångar. HIF har än så länge bara tappat 14 poäng, så håller de sin formkurva behöver vi näst intill spela fullt för att ens ha en chans. Kalla mig negativ, men det känns just nu som att det är ganska långt från vad vi håller på med…

*****

Och om någon undrar. Nej, jag har fortfarande inte lyckats förlåta Jonas Eriksson. Även om jag har försökt…

*****

Vi har alltså köpt Bojanic i veckan, spelaren som inte kan bli utvisad.
Jag kan inte säga att jag har någon stenkoll på honom (av någon underlig anledning brukar jag alltid ha bättre alternativ i mitt liv än att se Öster spela fotboll), jag har nog bara sett honom mot oss och vi vet ju alla hur det slutade. Där såg han hur som helst väldigt lovande och energifull ut, och det är ju något jag gärna ser att vi tar in mer av. Förhoppningsvis kan han utgöra lite av den offensiva ”plan B” vi saknat ett tag nu. Vi har inte haft något att kasta in när orken tryter, någon som kan göra en skillnad. Inte ens en Killer-Stiller.
Och han finns med i truppen redan imorgon, så då kan kanske få se lite mer av hur han kan tänkas passa in i vårt bygge.

Slut för idag! Tack för idag!
Frid och välmående!
/Fredrik