Laget är i Slovakien. Imorgon smäller det så. Vår chans att komma ut på den stora arenan igen. Vi har fått en väldigt fördelaktig lottning, både i denna och nästa runda, så det vore ju riktigt surt om vi skulle gå bet ändå.
Jag tror dock inte att det kommer att hända. Visserligen såg vi inte Trencin på sin topp senast, med ett tveksamt rött tidigt i matchen kunde de inte spela så mycket till fotboll, men känslan var ändå att det var ett lag vi ska slå tio dagar av tio (vilken dag det var senast återstår att utreda).
Men vi måste gå på knock direkt i returen, ett tidigt bortamål kan sätta sin stämpel på hela matchen och sett till hur det såg ut hemma så vet vi inte hur många chanser det kommer att krävas för att göra mål, så det är lika bra att skapa dem från första början.
Att försöka kontra sig till en seger känns lite väl vågat sett till just det där med effektiviteten senast…
*****
Hade varit trevligare att ha den där 7-0:an med sig ner så att man kunde ställa in skorna med lite reserver nu, spara det tyngre gardet till HIF hemma på söndag, ännu en av alla dessa matcher som kan avgöra en hel säsong. Så blir det nu inte, det är bara att spela bollen därifrån bollen ligger.
*****
Det står tämligen still på transfermarknaden. Vi har Vibe inne och ett par spelare på väg tillbaka från skada (”that’s lika new signing”, som min gode vän Arsene så gärna konstaterar… men ja, inte riktigt…). Med full trupp har vi lite bättre bredd, men det känns ändå som att vi hade behövt en spelare eller två in i den defensiva centrallinjen för att inte bli för beroende av vår nuvarande startkvartett. En Ragnar och en Pontus/Gustav/Seb, tack. Fixa det, Håkan!
*****
DMK nätade i Sunderlands träningsmatch mot Tottenham. En fin löpning in bakom backlinjen och ett väl förvaltat friläge. Hyffsat motstånd att prestera mot, Friedel hör inte bara till de mer rutinerade målvakterna i Premier League, utan fortfarande också till de bättre. Det är bara att bocka och gratulera. Vi hade behövt honom i truppen ett tag till. Ibland saknar man inte hästen före spiltan är tom…
*****

Allt för idag! Nu återvänder jag till EM, och till en kall polsk öl som håller mig sällskap i sommarhettan.

Må väl!
/Fredrik