Nyss hemkommen från Olympia och matchen som egentligen inte förtjänar att nämnas (jag kan väl idag säga att jag är ganska nöjd med att bo i Skåneland så att jag nu slipper ett par timmar i bil/på tåg/i buss med rent ältande av den här tillställningen). Men då blir det inte mycket till blogg, så det är väl bara att försöka få ner det som behöver fås ner.

Vi börjar med det positiva. Bra drag på Olympia idag. Inte mycket till motstånd på läktaren, men det verkade inte ha någon större inverkan på trycket (till skillnad mot hur det såg ut på plan). Bara att tacka och bocka för den biten, själv var jag något trött och sliten så det egna sjungandet och klappandet blev något begränsat.
Bra fotbollsväder, kanske också ska nämnas när vi går igenom plussidan här.

Positivt från matchen.
Vi förlorar inte (får vara tacksam för det lilla, ett par bolltapp kunde ha slutat riktigt illa).
Lasse Vibe såg pigg ut på högerkanten även om han inte fick dit sina chanser. Skaffade oss ett tidigt numerärt överläge (även om jag kan tycka att ett rött kort i det läget var lite hårt så är jag inte den som tackar nej när det väl går med oss).
Vi skaffar ett par klara chanser som vi ska sätta vilken annan dag i veckan som helst, det är alltid trevligt att man kan komma så nära i alla fall..
Men nu har jag varit väldigt vänlig mot en insats som inte förtjänar det…

Vi spelar med en man mer i 80 minuter lite drygt. Utan att göra mål. Mot ett väldigt mycket sämre lag. Och vi gör våra gamla vanliga juniormisstag med bolltapp långt bort i banan. Slår slarviga uppspel. Och försöker dutta oss hela vägen fram till mållinjen.
Visst blir det ett lurigt läge med en motståndare som blir tidigt decimerad och därmed bara kan rikta in sig på att backa hem, spela och döda matchen. Men betyder inte att man får sluta försöka.
För stundtals såg det verkligen ut som att det var två lag som försökte spela av matchen.
Det finns ett värde i att inte få panik och slå bollar hit och dit eller försöka skjuta på allt. Men det måste finnas lite energi, den kom först sista kvarten. Nu står vi bara still och slår bort bollarna..
Nej. Illa! Gör om och gör rätt i returen (för det här är fortfarande en match som ska vinnas utan problem, det är bara väldigt trist att man inte kan göra det framför publiken som tagit sig till Helsingborg).

*****

Såg att Fredrik Risp lägger skorna på hyllan. Lite tråkigt, han var alltid en stor favorit och jag hade önskat honom en liten större karriär, eller en rejäl återkomst i den blåvita tröjan. Det kändes ju inte riktigt som att han fick chansen när han gjorde sitt lilla gästspel över en vår här om året.

*****

Inga fler matcher den här veckan. Det är väl positivt. Allt som ger truppen tid att vila och läka just nu tas emot tacksamt. Vi är tunna just nu. Efter att DMK lämnat och Stiller skadat sig ser anfallsuppställningen plötsligt inte alls lika bra ut som i början av året. Vibe har hittat hit, men jag ser ju hellre honom som en kantspelare. I alla fall så länge Emil måste ta hand om högerbacken. Och ja, backlinjen är ju som den är.
Jag håller inte riktigt med min kära bloggkollega där. Jag läste att han inte såg mittbackar som prio ett, men jag tycker nog att vi redan nu behöver hitta något riktigt bra att sätta bredvid Bjärsa. Dyrestam är inte redo, Kjetil och Hjalmar har åldern emot sig, och det kommer att spelas många matcher i höst. En ny Ragnar.. eller en gammal Ragnar.. Kort sagt, ge oss Ragnar!

Nej, nu räcker det för i dag.

Frid och kärlek!
/Fredrik