Fredag. Semester. Solen skiner och fåglarna kvittrar. Det ska egentligen inte finnas speciellt mycket att klaga på en dag som denna. Men så nås man av beskedet att en av mina absoluta favoritspelare, Hannes ”Killer” Stiller, har drabbats av en ledbandsskada och riskerar att bli borta från spel en längre tid. Nu har ju inte ”Killer” spelat allt för mycket i år, och ”Tobbe” och Robin har briljerat på slutet, men helt plötsligt så står vi nästan helt utan plan B om, gud förbjude, Söder eller Hysén skulle gå sönder. Stiller har varit en personlig favorit i många år och vi delar till och med smeknamn (vissa i min bitvis fantastiska umgängeskrets kallar mig ”Killer” sedan något år tillbaka. Lång historia varför men jag har inte dödat någon i alla fall). Han bidrar med en spelstil som ingen annan i laget har och han är, i mina ögon, en spelare som är otroligt nyttig för laget när matchbilder behöver förändras etc.

Frågan är nu: vad ska herr Mild göra åt detta? Jag ser att det direkt börjat pratas om Norrköpings Gunnar Heidar Thorvaldsson som ersättare. En av allsvenskans bästa anfallare enligt mig, och jag tror dessutom att han skulle passa bra in vårt spelsystem. Problemet med en så pass bra spelare är dock: ska han komma in och vara en startspelare, eller ska vi i värsta fall få ytterligare en stjärna som sitter och gnäller på bänken? Jag är själv väldigt kluven i den frågan. Å ena sidan vill jag se så mycket bra fotbollsspelare i IFK som bara möjligt, framförallt med tanke på hur mycket viktiga matcher som kommer att spelas framöver. Å andra sidan vill man inte peta allt för mycket i ett redan fungerande lag. Kanske är det bättre att värva in en spelare som är väl införstådd med sin plats på bänken och istället försöker ta chansen när han får den. I den bästa av världar kan Gunnar tänka sig den rollen, men det har jag svårt att se. Detta kommer antagligen att ligga och gnaga i huvudet på mig bra länge nu…

Match i morgon också ja. Skador och avstängningar till förbannelse. Blev påmind via Twitter av en annan IFK-bloggare att jag, i mitt senaste inlägg, missat att även Adam Johansson är avstängd i morgon. Faktum kvarstår dock att det knappast finns en bättre match på säsongen att vara avstängd i, om man nu envisas med att vara det någon gång. Brommapojkarna är redan i grund och botten ett lag som ska besegras alla dagar i veckan, och när de nu dessutom är inne i en helt sanslös formsvacka så ska inte heller det laget vi tvingas ställa på benen i morgon ha några större problem.

Jag noterade att vi dessutom slipper risken att ”släkten är värst” i morgon. Niklas Bärkroth är nämligen skadad och inte med i den trupp som BP presenterat på sin hemsida. Detsamma gäller en viss herr Djordjic och deras förstemålvakt, Niklas Westberg. Däremot är ex-råttan Gabriel Özkan med för första gången i år.

Nu får ni ursäkta mig lite, men jag har faktiskt inte så mycket mer att tillägga inför morgondagen. Matchen i sig är väl inte den mest spännande på förhand, men vi får väl se om jag får anledning att skriva en mindre bok om den i efterhand. På återseende!

/Martin Gustafsson
@MpaGustafsson