Oj vilken pers det där var. Om jag tittar objektivt så var det en fruktansvärt underhållande match på Olympia i kväll, men med IFK-ögon sett så slets man verkligen mellan himmel och helvete. Dagens store man är definitivt Robin Söder. Jag blir så fruktansvärt glad över att se att grabben börjat hitta ett grymt självförtroende igen, och målet idag var ett avslut av allra högsta klass. Han tar löpningar i djupled på ett bra sett, han möter och hämtar boll längre ner i banan på ett bra sätt och han visar dessutom upp en helt enastående kyla framför mål. Robin är värd varenda bra grej han gör på planen så hårt som han har slitit de senaste åren. Favoritspelare!

I övrigt bjöd matchen på galet mycket chanser och väldigt tufft spel på mittfältet. HIF fick både Lindström och Gashi avstängda till nästa match och vi tvingas klara oss utan Philip Haglund. Alltså, jag kan köpa att domare Johannesson väljer att ge Haglund det andra gula kortet, på grund av att det är en ganska vårdslös satsning, men Philip själv måste kunna ha bättre självdisciplin när han redan har en varning. Tungt tapp i alla fall, vilket matchbilden visade tydligt efter utvisningen.

Allsvensk fotboll visade sig onekligen från sin bästa sida i kväll och det gjorde även  Pär Hansson. Han ska ha cred. Helt fantastiskt duktig målvakt, vilket också Alvbåge är, men Hanssons matchavgörande räddningar i kväll var nästan lika avgörande som utvisningen.

Det är lite oroande hur mycket laget sjunker ihop efter utvisningen. Det var en enda gröt framför egen målvakt och paniken såg stundtals ut att vara total. Många spelare kör 110% och spelar väldigt uppoffrande, vilket uppskattas, men det ska inte behöva se ut sådär bara för att man är en man mindre. Sammanfattningsvis är dock en poäng godkänt.

Ett stort plus till alla tillresta änglar på Olympia. Arenan är nästintill fullsatt och trots det är det Blåvitt-klacken som hörs mest hela tiden genom tv-rutan. Otroligt roligt. Sen att HeIF-klacken skulle behöva en tolk är en annan sak.

BP hemma nästa match. Ingen Vibe spelklar då heller. Haglund avstängd. Ett motstånd som jag tror har sju raka matcher utan seger. Synd för Philip att han inte får möta sin gamla klubb, men i alla andra avseenden rätt match att vara avstängd. i. Vinner vi inte den så vet jag inte vad jag tar mig till.

Serieledare och Söder glöder ordentligt igen. En ganska bra måndagskväll med andra ord! På återseende!

/Martin Gustafsson
@MpaGustafsson