Så, det har varit lite uppehåll både på plan och på bloggen nu under någon vecka men i morgon var det så allvar igen.
Jag hade ju hoppats att uppehållet skulle betyda att våra spelare började hitta tillbaks från skador, men i helgen var dock olyckan framme igen och Bjärs får stå över fem veckor till (vilket ju för oss en bit in i augusti innan han kan vara på plan igen, ungefär samtidigt som kamraterna Kjetil och Ludwig ska vara tillbaka i aktivitet verkar det som). Det betyder en ganska lång vila och ganska många matcher där truppen får bres lite tunnare igen. Jag har sagt ett tag att vi är en bra mittback kort (återstår att se om Håkan också sett det så nu när fönstret snart öppnas igen), så nu är det upp till ”truppspelarna” att hålla oss i guldracet och ta oss ut i Europa. Det känns långt från omöjligt, men nerverna hade varit något lugnare med Mattias på plan.

*****

Helsingborg borta. Det är ju en match vi redan spelat, och vunnit, en gång i år. Jag förstår dock om den gode Bedoya hellre minns sina framgångar i den virtuella fotbollen än just den drabbningen. Mittfältaren slipper dock vara med den här gången.
Helsingborg har ett bra år och deras anfallsspel har imponerat. Det blir ännu en prövning för vår defensiva andrauppställning. Senast petade vi in en av få chanser och höll vi, med en stor portion tur och hårt arbete, nollan. Det lär vara på ungefär samma recept vi får förlita oss även denna gång.

*****

Tacksamt dock att även HIF saknar ett par tunga pjäser i de defensiva leden. Både Atta (ej återställd efter skada) och Peter Larsson (avstängd) fattas.

*****

Veckan som gått har vi sett fler rubriker om att Gerzic kan vara på väg att söka sig till en annan klubb i jakt på speltid. Det känns mer och mer som den bästa av lösningar för alla inblandade.

*****

Allt för nu, dags att börja värma upp…
/Fredrik