Long time no see! Ber om ursäkt för detta, men nu laddar vi upp för återstarten av Allsvenskan. Jag tänkte dock först att vi ska slänga ett litet öga på vad som hänt under uppehållet. Om jag hade skrivit det här blogginlägget i tisdags hade svaret, mer eller mindre, var ”inte ett skit”. Nu är det dock annat ljud i skällan. Vi kan väl börja med det tråkiga.

Kjetil Waehler bröt nyckelbenet i en sketen träningslandskamp och bli borta från spel i sex veckor enligt den norske landslagsläkaren. Ett vansinnigt tungt bakslag enligt mig. Mittbackssituationen inför Djurgårdsmatchen på måndag är nu väldigt oroande. Jag fick chansen att föra ett litet resonemang kring ämnet igår, och jag tar mig nu friheten att utveckla det. ”Hjalle” bör vara en av två mittbackar mot DIF på måndag, medan den andra rimligtvis bör bli antingen ”Dyre” eller Jakob. Det är en självklarhet att det inte är optimalt att flytta på Johansson med tanke på hur bra han har varit, men å andra sidan så finns det så väldigt mycket vettigare ersättare för honom på mittfältet än vad det finns på vänsterbacken om Dyrestam flyttar in centralt. Jag ser långt mycket hellre Haglund/Farnerud centralt på mittfältet än Logi som vänsterback. Nåja, det är Micke som bestämmer och vi får lita på att han fattar ett riktigt beslut.

Lite roligare nyheter är att klubben verkar vara på väg att öppna plånboken för en ny spelare. Den danske yttermittfältaren Lasse Vibe från SönderjyskE (den som kan får gärna förklara hur de tänker med det stora E:et på slutet) besökte Kamratgården igår och tydligen ska klubbarna vara överens om det ekonomiska. Jag ska ärligt säga att jag aldrig hört talas om killen tidigare, men siffrorna (13 mål och sju assist förra säsongen) ser ju onekligen bra ut. Såg att Stahre beskrev honom som en spelartyp som inte finns i truppen i dagsläget, och låter ju också lovande. Offensiv kreativitet är ju aldrig fel att krydda laget med när defensiven fungerat så bra som den gjort hittills.

Stahre ska också ha sagt att det inte kommer att bli några fler nyförvärv under sommaren. Det kan säkert stämma, men den stora frågan är ju om vi får behålla de spelare vi vill behålla. Jag räknar iskallt med att utländska klubbar kommer att rycka i flera av våra nyckelspelare och det skulle inte förvåna mig om det kommer in bud som ”inte går att säga nej till”. Jag hoppas verkligen att sportchef Mild har en välscoutad spelare till varje lagdel som han kan öppna plånboken för om någon viktig skulle försvinna. Avslutningsvis hoppas jag att de spelare som blivit erbjudna nytt kontrakt plockar ut tummen ur ändan och kritar på. Allt för att jag inte orkar oroa mig…

Jag återkommer närmare DIF-matchen då vi kanske kan räta ut lite fler frågetecken! Ha det gött tills dess!

/Martin Gustafsson
@MpaGustafssson