Jag måste vara ärlig och säga att jag inte såg Kalmarmatchen i sin helhet (Premier League-avslutningen var lite av en uppmärksamhetstjuv, så blev en del zappande under den sena eftermiddagen). Men med dessa vita lyckor i mitt medvetande nämnda så såg ändå insatsen väldigt stabil ut. 2-0 är alltid ett favoritresultat (lagom stabilt utan att verka för skrytsamt, vilket väl också var en bra sammanfattning av matchen som helhet) även om JJ:s volley var värd ett bättre öde.
Kan vi vara lila stabila i Gävle imorgon så känns matchformen inför Svenska Cupen-finalen riktigt god.
För det är väl ändå där fokus ligger lite den här veckan. Gefle borta får vara en hur erkänt svår bortamatch som helst, våra renskötande och skoteråkande vänner i alla ära jag är säker på att Gävleborna går man ur kåta för att stötta sitt lag och göra detta svårt för oss, men det är väl ändå söndagen som står i fokus den här veckan.

När finallagen stod klara så kändes det som en ganska enkel uppgift, vilket jag också gav uttryck för här på bloggen. Men ett då till synes snabbt sönderfallande DIF har spelat upp sig lite sedan dess. Även om laget i skrivande stund fortfarande är allsvensk jumbo så är det en jumbo med två raka segrar under bältet. Och en seger i onsdagsderbyt mot Gnaget skulle säkert göra än mer för även deras matchform och självförtroende. Det vi kan hoppas på är dock att ett Stockholmsderby kräver lite mer energi, både innan, under och efter, än ett bortamöte med Gefle. Men det är bara en stilla förhoppning… En viss nervositet inför finalen börjar dock infinna sig även hos den här skribenten.

*****

För övrigt skönt att se Kamrat Farnerud tillbaka i matchspel igen mot Kalmar, även om även han känns något svårplacerad i vårt nuvarande system. Återstår att se när han är tillbaka på 90-minutersnivå, i Haglunds frånvaro hade han nog behövts redan imorgon.

*****

Gällande våra utgående kontrakt (i första hand då Bjärsmyr och Dyrestam) har väl bara muttranden, om än positiva sådana, hörts än så länge och vi får väl hoppas på det klassiska ”inga nyheter är goda nyheter”. Det känns som att dessa borde sys ihop snart och vad gäller Bjärsa så bör väl förhandlingen inte bli längre än att Mattias säger vad han vill ha och Håkan ger honom detta.

*****

För övrigt måste jag tillägga att jag alltid saknar Jonas Wallerstedt när vi spelar mot Kalmar… och det beror inte bara på den vackra frisyren… Men va fan, det verkade ju fungera bra utan honom den här gången…

*****

Frid och välgång!
/Fredrik