• Publicerat 25 juli, 2016
  • Skrivet av Johan Velagic
  • 0 Kommentarer

GÖTEBORG. Gothia Tipselit Trophy är över för denna gång. För de allsvenska klubbarna slutade det i succé med två helsvenska finaler. De svenska talangerna stod för en stark vecka – men vilka var bäst? Det är dags att ta ut ett All-Star lag.

Det är alltid lika kul med drömelvor. Nu tänkte jag försöka mig på att sätta ihop en drömelva från Gothia Tispelit Trophy. Lättare sagt än gjort, det var många bud om platserna. Till slut blev detta mitt All-Star lag från Gothia Tipselit Trophy 2016.

Namn, född, position, klubb
Tim Rönning, 1999, målvakt, IF Elfsborg
Blev utsedd till finalens och hela turneringens MVP. Självskriven i detta drömlag. Spelade fantastiskt stabilt veckan igenom. Släppte endast in ett mål och det var en straff. En jätte i målet, finns inte mycket att skjuta på för motståndarna.

Adrian Zeka, 1999, högerback, IF Elfsborg
Spelade hela turneringen som vänsterback egentligen, men är högerfotad och kan därför även spela på denna kant. Utöver sina två straffmål under veckan stod han för ett väldigt solitt försvarsspel. Väldigt bra defenstivt lagd, svår att komma förbi.

Filip Schyberg, 1999, mittback, IF Elfsborg
Mästarnas lagkapten var verkligen den stora ledaren och försvarsgeneralen alla lag suktar efter. Stor och resolut i sitt spel. Tuff mittback som läser spelet bra och är farlig på huvudet. Imponerade på P99-landslagets förbundskapten Tomas Turesson och lär vara aktuell till höstens trupper.

Viktor Kruger, 2000, mittback, Kalmar FF
Given i P00-landslaget och stod för en habil insats turneringen igenom. Bildade ett starkt mittlås tillsammans med U17-EM spelaren Johan Stenmark. Hård konkurrens om denna andra mittbacksplatsen annars. Helsingborg hade en spännande duo i Carl Thulin och Alex Sjöholm som är värda att nämna.

Robin Wendin Thomasson, 1999, vänsterback, Helsingborgs IF
En stor positiv överraskning i skrällgänget Helsingborg. Bra i båda riktningarna och löper väldigt mycket. Stor vilja, ger sig inte i första taget. Väldigt sällan bortgjord och inte alls oäven när han följde med upp i anfall.

Ahmad Bonnah, 2000, högerytter, Djurgårdens IF
Djurgården fick det inte alls att stämma i denna turnering och slutade bland dem fyra sista lagen. Däremot var liraren Bonnah en oerhörd sevärd spelare. Yttern älskar att utmana och kommer allt som oftast förbi. Har en väldigt imponerande snabbhet, men har även blicken för spelet. Missade truppen till nordisk Pojk, men under veckan i Göteborg överglänste han sina konkurrenter.

Daleho Irandust, 1998, offensiv mittfältare, BK Häcken
Oj vilken lirare Häcken har i Irandust. En hyperintressant värvning från Gais som erbjöd honom en plats i a-laget. Den offensiva mittfältaren valde istället Häckens U19-lag. Galet kreativ och har en underbar vänsterfot. En klockren nummer tio, sådana växer inte direkt på träd här i Sverige. Bör vara aktuell för någon match i allsvenskan innan säsongens slut.

Noel Jonsson, 1998, central mittfältare, IF Elfsborg
Tog stort, stort ansvar inne på mitten för Elfsborg. Väldigt kompakt och satt spelare. Inte stört på plan, men riktigt stark ändå och vinner mycket boll. Duktig framåt också, en tvåvägsspelare. I denna extremt offensiva drömelva får han ta grymt stort defensivt ansvar. Gör ont att en sådan spelare som Mattias Almeida Sundell lämnas utanför. Men det fanns helt enkelt inte plats, annars gjorde han en otroligt bra turnering både som offensiv innermittfältare och som ytter.

Nebiyou Perry, 1999, vänsterytter, AIK
En av flera U17-EM spelare som deltog i årets turnering. Enligt P99-landslagets Tomas Turesson var det Perry som hade imponerat mest av spelarna födda 1999. I sina bästa stunder var han överlägsen i vissa matcher. Fortsätter han i samma stil är det inte alls omöjligt att han kanske kommer med i en allsvensk matchtrupp innan årets slut.

Edvin Crona, 2000, anfallare, Kalmar FF
”Han är redan färdig, han är ju vuxen”. Orden kommer från Malmös U17-tränare Andreas Georgson och han syftar på Cronas fysik. 16-åringen är otroligt välväxt. Förutom att han är både stor och stark kanske anfallarens största egenskap ändå är hans blick för spelet. Oerhört smart ute på planen. Blir han allsvenskans första 2000-talist månne?

Alex Timossi Andersson, 2001, anfallare, Helsingborgs IF
Minstingen i drömelvan. Endast 15 år och ändå helt given i startelvan och spelade mot både 17- och 18-åringar. Besitter en makalös snabbhet. Det går verkligen undan när han pinnar på. Uttagen i Magnus Wikmans första landslagstrupp för 01:orna och har redan spelat i division 2 där han även gjort ett mål.