• Publicerat 20 juli, 2016
  • Skrivet av Johan Velagic
  • 0 Kommentarer

GÖTEBORG. Det fullständigt kryllar av intressanta talanger i Gothia Tipselit Trophy i år. Däremot är det flertalet jättelöften som inte är här av olika anledningar. Nedan listar jag tio namn som har ålder inne, men som inte är här.

I år är det spelare födda 1999 och senare som får delta i Gothia Tipselit Trophy. Det är ett riktigt starkt startfält med flertalet talanger som spelade U17-EM. Däremot är inte riktigt alla här. Malmö exempelvis har en löjligt stark 99-kull där merparten inte återfinns i Göteborg denna vecka. Något som kommer att märkas på listan som jag snickrat ihop här nedan på tio spelare som saknas här i Gothia Cup.

Namn, född, position, klubb
Pontus Dahlberg, 1999, målvakt, IFK Göteborg
Numera given i IFK Göteborgs trupp. Gjorde sin tävlingsdebut nyligen i kvalet till Europa League. En av Sveriges bästa spelare i U17-EM tidigare i år. Stor, stor, målvaktstalang.

Jakob Tånnander, 2000, målvakt, Malmö FF
Förstemålvakt i P00-landslaget och var trots sin ålder med i höstas under Uefa Youth League. Härlig återväxt för MFF på målvaktssidan med honom och Marko Johansson.

Hugo Andersson, 1999, mittback, Malmö FF
Spelade varenda minut i U17-EM och lär vara helgjuten i det nya P99-landslaget som tar form senare i år. Mogen och spelar med stor pondus.

Mattias Svanberg, 1999, central mittfältare, Malmö FF
En av Sveriges absolut största och mest intressanta spelare för tillfället. Oerhört komplett redan, har otroligt få svagheter. Gjorde tidigare i år sin allsvenska debut. Satt med på bänken redan i fjol.

Oscar Petersson, 1999, mittfältare, Malmö FF
Var med och spelade en hel del i U17-EM i Azerbajdzjan. Smart spelare som kan spela vart som helst på mittfältet. Allround.

Felix Konstandeliasz, 1999, yttermittfältare, Malmö FF
Riktigt skön lirare med underbar teknik och känsliga fötter. Älskar att utmana och kommer oftast förbi sin motståndare. Bör vara aktuell för P99-landslaget.

Adrian Edqvist, 1999, yttermittfältare, Malmö FF
Skolades i Andalusien och Spanien innan han och familjen flyttade hem till Sverige igen. Förra året plockades han från Karlskrona. Kan spela anfallare och var med i U17-EM.

Max Olsson, 1999, anfallare, Malmö FF
Extremt fysisk och stark spelare. Spelar hårt med och ger alltid 100 procent. Gjort en del landskamper, hela tiden på gränsen till truppen.

Teddy Bergqvist, 1999, anfallare, Malmö FF
Fantastisk anfallare med många intressanta egenskaper. Framförallt en smart anfallare som gör väldigt mycket mål. En av dem tongivande spelarna i U17-EM och har efter turneringen suttit med på bänken i allsvenskan för Malmö.

Alexander Isak, 1999, anfallare, AIK
Stått för svensk fotbolls största genombrott i år. Som 16-åring blev han AIK:s yngsta målskytt någonsin i allsvenskan och placerade sig på en fjärdeplats totalt. Har varit given i AIK denna säsong och släpptes därför inte iväg till Azerbajdzjan och U17-EM. I fjol var han en av talangerna i Gothia Tipselit Trophy – i år är han en allsvensk stjärna.