• Publicerat 18 juli, 2016
  • Skrivet av Johan Velagic
  • 0 Kommentarer

GÖTEBORG. I dag börjar äntligen Gothia Cup. I år bevakar FD elitklassen Tipselit Trophy. Sent i söndags kom de svenska trupperna in. Det är starka lag de svenska klubbarna skickar. Vilket ni kommer att märka på drömelvorna som följer i denna text.

Gothia Cup 2016 inleds i dag, måndagen den 18 juli. Bara idag kommer tolv matcher att spelas i herrarnas elitklass Tipseilt Trophy som FD bevakar i år. Innan hela turneringen drar igång tänkte jag roa mig med att ta ut en drömelva inför hela turneringen. Vilka som inför turneringen är de hetaste talangerna. När sedan Gothia Cup är färdigspelat kommer vi även att ta ut en drömelva baserat på just turneringen.

Här kommer den. Gothia Cups drömelva inför turneringen.

Namn, född, position, klubb
Tim Rönning, 1999, målvakt, IF Elfsborg
En jätte i målet. Nästan två meter och växer fortfarande. Har två U17-landskamper på sitt CV och var med på Bosön-lägret förra veckan.

Johan Stenmark, 1999, högerback, Kalmar FF
Var med och spelade i U17-EM i Azerbajdzjan tidigare i år. Mer eller mindre ordinarie i kvalet och fick en del speltid under EM också.

Marcus Degerlund, 1998, mittback, Hammarby IF
Plockades från Västerås inför denna säsong. Får sin speltid i U19-allsvenskan och U21-serien. Vill det sig väl kan han mycket väl nå en allsvensk matchtrupp i år.

Erik Gunnarsson, 1999, mittback, IFK Göteborg
Tuff vänsterfotad mittback som även kan spela ute till vänster i backlinjen. Var med på senaste Bosön-lägret och har gjort två U17-landskamper.

Mattias Özgun, 1998, vänsterback, IF Elfsborg
Kanske mest van som yttermittfältare, men här får han kliva ner som vänsterback där han också kan spela. Har flertalet landskamper i sitt namn.

André Alsanati, 2000, högerytter, Hammarby IF
Hyperintressant nyförvärv som Hammarby gjorde när Alsanati plockades från Eskilstuna City rätt nyligen. Given i P00-landslaget och har provtränat med flera riktiga stroklubbar.

Pavle Vagic, 2000, central mittfältare, Malmö FF
Var helt outstanding under finalhelgen i Ligacupen som FD bevakade i höstas. Spelade då som ytter, men det är centralt han trivs bäst. Given i P00-landslaget.

Viktor Walldén, 1998, central mittfältare, Örebro SK
Den offensive mittfältaren har suttit med på bänken i allsvenskan vid tre tillfällen. Är främst ytter, men här får han en central roll.

Nebiyou Perry, 1999, vänsterytter, AIK
Den stora skrällen i Magnus Wikmans U17-EM trupp. Har representerat sitt födelseland USA tidigare, men spelade EM för Sverige. Fick mycket speltid i Baku.

Edvin Crona, 2000, anfallare, Kalmar FF
Otroligt spännande anfallare med imponerande fysik och minst lika imponerande spelförståelse. Hävdar fortfarande att han nog ligger bäst till för att bli den första 2000-talisten i allsvenskan. Skrev på ett fyraårskontrakt med KFF.

Filston Mawana, 2000, anfallare, Malmö FF
En snabb och målfarlig spelare som även kan spela på en kant. Hans målfarlighet gör dock att han passar bäst längst fram. Precis som Crona, given i P00-landslaget.

Eftersom det finns så himla många intressanta namn i årets upplaga av Tipselit Trophy kunde jag inte hålla mig för att sätta ihop ännu en elva. För att visa på bredden av fotbollstalanger Sverige har just nu.

Namn, född, position, klubb
Samuel Brolin, 2000, målvakt, AIK

Martin Trinh, 2000, högerback, Örebro SK
Thedor Cousinne, 1999, mittback, IFK Göteborg
Alexander Snäcke, 1999, mittback, AIK
Malte Persson, 2000, vänsterback, Kalmar FF

Daleho Irandust, 1998, högerytter, BK Häcken
Noel Jonsson, 1998, central mittfältare, IF Elfsborg
Mirad Garza, 1999, central mittfältare, BK Häcken
Eduart Iljazi, 2000, vänsterytter, IF Elfsborg

Joel Mumbongo, 1999, anfallare, BK Häcken
Kevin Jarrett-Marston, 2000, anfallare, Hammarby IF