HALMSTAD. Elitlägret 2016 är nu avslutat. Totalt avverkades 36 matcher och massvis med träningar. Senare i juli tar förbundskapten Magnus Wikman ut sin första trupp. Jag har roat mig att ta ut en elva utefter just lägret.

Egentligen har jag för lite kött på benen för att kunna ta ut en startelva. Visst har jag sett så många matcher som möjligt under elitlägret. Det plus en del cuper och seriematcher är dock fortfarande för lite för att ta ut en rättvis startelva. Samtidigt är det en för rolig tanke och process att välja och vraka mellan de 384 spelarna som fanns med under årets elitläger för att bara låta bli. Så här är den. Min landslagselva för spelare födda 2001.

Erik Lindblom, målvakt, Malmö FF, Skåne
Spelade stabilt i båda matcherna han fick chansen i. Först mot Östergötland och sedan avslutningen mot Stockholm där han stod för flera avgörande räddningar. Stabil sista utpost.

Alan Hjulström, högerback, AIK, Stockholm
Fick stort förtroende på sin högerkant. Spelade smart och gjorde väldigt få misstag på alla minuter han fick på planen. Inte särskilt offensiv, men löper mycket och täpper till bakåt.

Hampus Svensson, mittback, Kalmar FF, Småland
Spelar med stor pondus. Brytningssäker och läser spelet bra. Positionssäker mittback som varit över och provtränat med Sunderland. En ledare som snackar mycket och styr sin backlinje.

Johan Rapp, mittback, Malmö FF, Skåne
Bollsäker mittback som väldigt gärna transporterar boll ofta. Det går undan när han tar sina älgkliv. Liknande driv som Sveriges nyblivna lagkapten Andreas Granqvist. Tar stora risker som kan kosta, men som även kan ge väldigt mycket.

Samuel Ohlsson, vänsterback, IFK Göteborg, Göteborg
Trivs egentligen bäst som mittback där han får kötta på då han hamnar i fler dueller. Tuff spelare som får spela ute till vänster då mittbackskonkurrensen var vassare än bland vänsterbackarna.

Noah Alexandersson, högermittfältare, Västra Frölunda IF
Otroligt mångsidig och kan spela på i princip alla positioner från mittfältet och framåt. Tuff konkurrens om denna ytterposition av Bajens duo Bilal Mohammed och Benjamin D´Amore. Samt av Angered MBIK:s Youssef Fayad som verkligen gjorde ett kanonläger.

Fredrik Hammar, central mittfältare, BP, Stockholm
En väldigt smart spelare med stort taktiskt kunnande. Håller även hela tiden igång snacket, en riktig härförare med en fin högerfot som levererar bra passningar. Fin blick för spelet och bra både offensivt och defensivt.

Kevin Ackermann, central mittfältare, IF Angered United, Göteborg
Liknande egenskaper som Hammar. Det hade varit ett oerhört högt fotbolls-IQ på det centrala mittfältet. Förutom spelsinnet jobbar Ackermann extremt hårt för laget oavbrutet. Underbar spelare att ha i sitt lag. Även han en ledare.

Mohammed Ali Rubi Kweder, vänstermittfältare, Helsingborgs IF, Skåne
Hade ett fantastiskt läger. Inledde med ett inhopp där han nästan på egen hand vände 0-1 till 2-1 mot Östergötland ute från sin ytterposition. Startade sedan de resterande två matcherna som anfallare för att sedan gå ner på en kant. Otroligt skön lirare med härlig teknik och känslig vänsterfot.

Alex Timossi Andersson, anfallare, Helsingborgs IF, Skåne
Besitter en löjlig snabbhet. Oj, vad kvick han är. Måste vara lägrets snabbaste spelare. Förutom att det går undan har han ett riktigt vackert löpsteg, han bara flyter fram i en rasande fart. Målfarlig anfallare som redan målat i division 2.

Jack Lahne, anfallare, BP, Stockholm
Även Lahne är väldigt snabb. Han är en riktig atlet som rör sig otroligt smidigt, har bra spänst och är akrobatisk. Näsa för mål, öser in mål för BP. Under lägret blev det ett mål. Matchavgörande 2-1 mot Göteborg i inledningsmatchen.

 

Fem spelare från andra distrikt än Stockholm, Göteborg och Skåne att hålla koll på

Hugo Bergström, central mittfältare, IFK Umeå, Västerbotten
Den lille liraren på 152 centimeter och knappa 40 kilo visade upp ett riktigt stort spel. Underbar blick för spelet och en fin teknik.

Noah Ekberg, mittfältare, Kalmar FF, Småland
Kan spela vart som helst på mittfältet. Gjorde en väldigt bra match som ytter under första dagen. Samtidigt kommer hans spelförståelse mer till sin rätt centralt i banan.

Benjamnin Hajdari, vänstermittfältare, Markaryds IF, Småland
Skön spelare som har sin utgångsposition ute till vänster. Detta eftersom han mer än gärna viker in och använder sin finfina högerfot. Målfarlig ytter.

Isac Harrysson, anfallare, Halmstads BK, Halland
Härlig vänsterfot och fin spelförståelse. Är som bäst när han droppar ner lite från sin anfallsposition och spelar lite släpande anfallare. Lurig.

Taylor Silverholt, anfallare, Halmstads BK, Halland
En riktig målskytt, han vet vart målet står. Lillebror Silverholt smällde in tre mål på lika många matcher under lägret på sin hemmaplan.