• Publicerat 23 juni, 2016
  • Skrivet av Johan Velagic
  • 0 Kommentarer

Gothia Cup närmar sig med stormsteg. I juli avgörs världens största ungdomsturnering i fotboll. I år bevakar FD elitklassen för pojkar 17 år. I fjol var en viss Alexander Isak med i turneringen. Vem slår igenom i år. Här listar vi fem spännande talanger från Stockholmsklubbarna.

För att delta i Gothia Cups elitklass för 17-åringar ska spelaren vara född 1999 eller senare. Tre överåriga spelare tillåts vara med, men jag har valt att lista fem stora talanger födda 1999 och senare. Alexander Isak har jag däremot inte tagit med, han lär inte vara med i Göteborg. Här är däremot fem stora talanger som kan dyka upp från AIK, Djurgården och Hammarby.

Namn, födelseår, position, klubb
5. Rany Georgis, 2000, offensiv mittfältare, AIK
Helt magisk under påskhelgen tidigare i år då Ligacupen avgjordes i Göteborg. Stod bakom i princip allt i AIK:s anfallsspel. Otroligt smart spelare som har en fantastisk blick för spelet. Egentligen anfallare, men droppar hela tiden bak lite strax bakom spjutspetsen. Kan agera både framspelare och målskytt. Spelat en hel del med AIK i U19-allsvenskan. Har varit med på landslagsläger, men har ännu ingen landskamp.

4. Marcus Mitander, 1999, anfallare, Hammarby
En väldigt målfarlig anfallare som har öst in mål i U17-allsvenskan i år. Även fått mycket speltid i U19-laget och även U21-laget för Hammarby. En riktig nia vars främsta egenskap är att få in bollen i mål. Inga landskamper ännu, men fortsätter han i samma stil är det inte alls omöjligt att debuten kommer redan i år kanske.

3. Arnold Ehn, 1999, anfallare, Djurgården
Stark och snabb anfallare som gillar att gå i djupet. Samtidigt kan han användas som target med om det hade behövts. En riktig målskytt som nog var med i diskussionerna när U17-truppen till EM skulle tas ut. Har flera landskamper på sitt konto. Var med i Gothia redan förra året och gjorde det bra då. Nu ett år äldre och förhoppningsvis ett år bättre.

2. Nebiyou Perry, 1999, yttermittfältare, AIK
En väldigt snabb och lurig ytter som halkade in i den svenska U17-EM truppen på ett bananskal. Har tidigare valt att representera sitt födelseland USA på landslagsnivå. När det vankades U17-EM i Azerbajdzjan i maj valde han dock den gula dressen istället. Trots noll landskamper för Sverige inför turneringen fick Perry starta merparten av matcherna. Gjorde det bra och var även med i AIK:s a-trupp i träningsmatchen mot Flora under uppehållet.

1. André Alsanati, 2000, yttermittfältare, Hammarby
En riktig supertalang. Tror inte riktigt folk förstår hur bra värvningen av Alsanati faktiskt är. Vi snackar om ett jättelöfte som hade några av Europas absolut bästa klubbar efter sig. Manchester City och Ajax för att nämna två. Den kvicke yttern har en underbar teknik och härlig kreativitet. Älskar att utmana och en riktig ytter. Exakt sådana som fattas i Sverige. Påminner lite i sin spelstil om Sam Larsson och Arber Zeneli. Helt given i P00-landslaget där han är en av nyckelspelarna. Detta är en talang utöver det vanliga. Är bara att hoppas på att Hammarby tar hand om honom väl.