• Publicerat 15 april, 2016
  • Skrivet av Johan Velagic
  • 0 Kommentarer

Regerande mästarna Chelsea tog en stabil 3-0 seger i semifinalen mot Anderlecht i schweiziska Nyon. Svensken Joseph Colley blev kvar på bänken under hela matchen. Nu väntar final i UEFA Youth League mot antingen PSG eller Real Madrid.

Chelsea har gått fram som en ångvält i Youth League denna säsong. På nio matcher har det blivit sex vinster och tre oavgjorda. Målskillnaden: 20-5. Inte nog med det. Segern mot Anderlecht innebär att klubben nu har 14 raka matcher i turneringen utan förlust. Senaste nederlaget var en 0-2 förlust mot Schalke den 25:e november 2014.

I semifinalen under fredagen stod Anderlecht för motståndet. Belgarna var enda klubben kvar i turneringen som gått via Domestic Champions Path. En väg som är till för klubbar som vunnit sin ungdomsserie på nationell nivå och inte fått en direktplats genom sitt seniorlag.

Chelsea tog en behaglig 3-0 seger efter att ha haft en halvtidsledning med 1-0. Målet kom efter drygt 20 minuter då den offensiva mittfältaren Kasey Palmer snyggt placerat in bollen lågt i ena hörnet.

2-0 kom i den 56:e minuten efter ett fint anfallsspel där flera spelare var inblandade. Inhopparen Mason Mount spelade till slut fram Charlie Colkett. Tredje och sista målet kom med kvarten kvar att spela. Lagets stora skyttekung, anfallaren Tammy Abraham prickade in sitt åttonde mål i turneringen. Än en gång var det Mason Mount som stod för framspelningen.

I final väntar nu antingen Real Madrid eller Paris SG som spelar färdigt sin match senare under fredagen. Båda var för övrigt med i Malmös grupp.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll