• Publicerat 30 mars, 2016
  • Skrivet av Johan Velagic
  • 0 Kommentarer

Även tredje och sista matchen i Elite Round slutade med ett svenskt nederlag. Gustaf Nilsson gav Sverige ledningen tidigt i matchen, men två ryska inhoppare vände till 2-1.
– Vi har inte varit tillräckligt bra helt enkelt och det smärtar, säger förbundskapten Tomas Turesson till FotbollDirekt.

Inför matchen var både Sverige och Ryssland borta från diskussionerna om en EM-plats. För första gången under Elite Round tog P97-landlsaget ledningen i en match. Efter en kvart gav den reslige anfallaren från Falkenberg, Gustaf Nilsson, ledningen till Sverige. Framspelningen stod AIK:s Marko Nikolic för.
– I en jämn första halvlek lyckades vi ta ledningen med 1-0, ett resultat som stod sig till paus, säger Tomas Turesson.

Norrköpingsspelaren Mohanad Jeahze drog på sig ett gult kort i den 28:e minuten. I matchminut 57 var det dags igen. Vänsterbacken Jeahze fick sitt andra gula och Sverige var tvungna att spela med en man mindre med mer än en halvtimme kvar att spela.
– Med en man mindre på plan under så lång tid orkade vi inte stå emot Ryssland som lyckades göra ett segermål, säger Turesson.

Endast sex minuter senare var olyckan framme igen då Ryssland tilldelades en straff. Inhopparen Georgi Melkadze gjorde inga misstag och det var utjämnat, 1-1. Med lite drygt tio minuter kvar av matchen kom även 1-2. Då var det en annan inhoppare som höll sig framme, Timur Zhamaletdinov.
– Jag är stolt över spelarnas attityd, speciellt i andra halvlek där vi verkligen fick jobba i numerärt underläge. Totalt sett över denna miniturnering så är jag besviken av det faktum att vi inte har räckt till. Vi har inte varit tillräckligt bra helt enkelt och det smärtar, säger Turesson.

Sverige-Ryssland tisdagen den 29:e mars 2016 blev P97-landslagets sista match tillsammans. Förbundskapten Tomas Turesson är däremot hoppfull inför framtiden.
– Flera av spelarna kommer säkert att dyka upp i U21-landslaget inom kort. Några kanske även kan representera a-landslaget i framtiden, avslutar han.

I gruppens andra match vann Portugal mot Slovenien med 3-1 och gick därmed om slovenerna i tabellen och är klart för U19-EM i Tyskland som avgörs 11-24 juli i år.
Deltagande länder i U19-EM 2016: Tyskland, Portugal, England, Österrike, Holland, Kroatien, Frankrike.
Italien och Turkiet gör upp om den åttonde och sista platsen då lagen möts senare idag onsdag.
Årets U19-EM fungerar även som ett VM-kval till U20-VM som spelas i Sydkorea 2017. De fem bäst placerade lagen i U19-EM kvalificerar sig även till U20-VM där Serbien är regerande mästare.

Sveriges laguppställning
Isak Pettersson – Ibrahim Dresevic, Alexander Leksell, Ali Suljic (K), Mohanad Jeahze – Adnan Maric, Christian Rubio Sivodedov, Christos Gravius (Rami Kaib 60´) – Marko Nikolic, Gustaf Nilsson (Jordan Larsson 81´), Gustav Berggren (Adi Terzic 83´).
Ersättare
David Olsson, Filip Dagerstål, Adi Terzic, Rami Kaib, Tesfaldet Tekie, Zia Sakarovski. Jordan Larsson.

Sverige – Ryssland 1-2
15´ Gustaf Nilsson 1-0
63´ Georgi Melkadze 1-1
78´ Timur Zhamaletdinov 1-2