• Publicerat 26 mars, 2016
  • Skrivet av Johan Velagic
  • 0 Kommentarer

Det går fortsatt tungt för Sverige i Elite Round. Storförlusten mot Portugal följdes upp med en 1-3 förlust mot Slovenien. Därmed är Sveriges chans på ett avancemang helt borta.

Än en gång var det jämnt i antal målchanser. Sverige vann faktiskt skottstatistiken med 17-13, 6-5 på mål. Synd bara att det är siffrorna på resultattavlan som räknas. Sverige var piskade till att vinna matchen mot Slovenien för att fortfarande ha chans på ett avancemang till EM. Efter första halvlek ledde slovenerna med 2-0 efter att Sverige på nytt släppt in mål inom loppet av bara någon minut. I 36:e kom 1-0 genom yttern Timi Elsnik. Två minuter senare ökades det på till 2-0 genom andra yttern Martin Kramaric.
– Inte heller i denna match lyckades vi prestera som vi hade hoppats, säger förbundskapten Tomas Turesson.

Andra halvlek hann knappt starta innan Martin Kramaric slog till igen. 3-0 bara minuten in i andra och matchen var över. Med kvarten kvar att spela drog den centrala mittfältaren Sandi Ogrinec på sig sitt andra gula. Kort efter, i den 82:a minuten satte Elfsborgs ytterback Ibrahim Dresevic dit tröstmålet. 1-3 blev slutresultat och Sverige har nu två förluster på lika många matcher och 1-7 i målskillnad inför sista kampen mot Ryssland.
– Jag kan konstatera att vi inte in inte räckte till denna gången heller, men vi kommer att samla ihop oss inför matchen mot Ryssland, säger en fåordig Turesson.

Sista matchen spelas mot Ryssland på tisdag. Den är helt betydelselös då Sverige har noll poäng och Ryssland ett. Istället är det Slovenien och Portugal som gör upp om gruppsegern och biljetten till EM. För Slovenien räcker det med ett kryss, för Portugals del är det endast vinst som gäller.

Sveriges laguppställning
David Olsson – Ibrahim Dresevic, Adi Terzic (Alexander Leksell 46´), Ali Suljic (K), Mohanad Jeahze – Marko Nikolic, Adnan Maric (Christian Rubio Sivodedov 46´), Christos Gravius (Zia Sakarovski 83´), Tesfaldet Tekie – Jordan Larsson, Gustaf Nilsson.
Ersättare
Isak Pettersson, Filip Dagerstål, Alexander Leksell, Rami Kaib, Christian Rubio Sivodedov, Gustav Berggren, Zia Sakarovski.

Sverige – Slovenien 1-3
36´ Timi Elsnik 0-1
38´ Martin Kramaric 0-2
46´ Martin Kramaric 0-3
82´ Ibrahim Dresevic 1-3