• Publicerat 26 mars, 2016
  • Skrivet av Johan Velagic
  • 0 Kommentarer

Sex hållna nollor och inte ett insläppt mål på drygt fyra matcher, eller 387 minuter om man så vill. Hur länge håller sviten i sig? Här är Djurgårdens IFs U19-lag.

Har kanske inte haft den tuffaste vägen fram till semifinalen och tog sig ändå vidare med nöd och näppe. I sista matchen mot Örebro avgjorde anfallaren Belmin Logo med endast fem minuter från slutet. Ett oavgjort resultat där och Jönköping Södra hade tagit Djurgårdens semifinalplats.

Annars har försvarsspelet stämt bra då laget endast släppt in fyra mål på åtta matcher. Djurgården har hållit nollan i sex av matcherna, varav de fyra senaste vilket gör att laget inte släppt in något mål på 387 minuter.
– Vi har försvarat oss väl och släppt in väldigt lite mål och tillåtit väldigt få målchanser. Vi har ett etablerat försvarsspel och är väldigt kompakta bakåt. Framåt har vi spridit ut målskyttet på många spelare vilket visar att vi kan göra mål på många olika sätt, säger U19-tränaren Christofer Augustsson.

Målvakten i de flesta matcherna, Edvin Hall, är även han en stor anledning till den fina statistiken. Strax framför sig spelar kapten Marcus Enström som är en viktig komponent i backlinjen, precis som Wilhelm Nilsson. Högerbacken Ruben Appelblom är sevärd med sitt frejdiga offensiva spel.

Mittfältet ser starkt ut med P98-landslagsmeriterade Filip Tasic (bilden) som kan spela både som ytter och i en nummer tio-roll. Centrala mittfältaren Noel Holm har även han landskamper, fast för P99:orna. Yttrarna Joseph Ceesay och Mattias Bouvin ser också intressanta ut. Den sistnämnde har även stått för en del mål på vägen hit och gillar att utmana.

Konkurrenssituationen på anfallssidan är knivskarp. Belmin Logo är lagets bästa målskytt i Ligacupen på sex mål. Alexandar Mutic har gjort det bra både i cupen och i U21-laget. De två utmanas av 99:orna Arnold Ehn och Adnan Vrana. Ehn har gjort flertalet landskamper medan Vrana blivit uttagen till Bosönläger.

Stortalangen Besard Sabovic åker inte med ner till Göteborg utan fokuserar på a-laget istället. Målvakten Oscar Jonsson och vänsterbacken Kevin Deeromram missar också då de är utlånade till Håbo respektive Åtvidaberg som även har värvat Sam Holm.

Malmö FF står för motståndet i semifinalen.
– Det ska bli jättekul att mäta sig med ett lag som man vanligtvis inte möter i seriespelet. Malmö är en av de bästa klubbarna i hela Sverige på att ta fram spelare så det blir en inspirerande uppgift. Det viktigaste blir att hålla oss till vår spelmodell och sedan se hur det går mot ett så pass bra lag, säger Augustsson.

Vägen fram till semifinalen
Första gruppspelet – Djurgårdens siffror först
IFK Haninge/Brandbergen 1-0 (h)
Nyköpings BIS 6-2 (b)
Syrianska FC 3-0 (h)

Andra gruppspelet
Rynninge IK 2-2 (b)
Åtvidabergs FF 7-0 (h)
Jönköpings Södra IF 4-0 (b)
IK Frej Täby 4-0 (b)
Örebro SK 1-0 (h)

Semifinal
Söndag 27 mars 18.00 mot Malmö FF

Matcher: 8
Vinster: 7
Oavgjorda: 1
Förluster: 0
Målskillnad: 28-4
Bästa målskytt: Belmin Logo 6 mål
Håll ögonen på: Filip Tasic, offensiv/yttermittfältare, 1998. Noel Holm, central mittfältare, 1999. Alexandar Mutic, anfallare, 1998.