• Publicerat 26 mars, 2016
  • Skrivet av Johan Velagic
  • 0 Kommentarer

Efter en lite trög start har Elfsborg kommit igång. Nu satsar laget rejält och plockar ner två överåriga spelare. Dessutom öser skyttekungen Arian Kabashi in mål. Här är IF Elfsborgs U19-lag.

Elfsborg är det enda laget oavsett åldersklass som inte vann båda gruppspelen. Efter en 2-3 förlust mot Norrby IF i första gruppspelet slutade Elfsborg tvåa i gruppen bakom sina övermän. Laget tog sig ändå vidare och i andra gruppspelet slutade boråsarna etta efter bland annat 6-1 mot just Norrby.
– Vi var mitt uppe i Youth League under hösten och då hamnade Ligacupen lite i andra hand. Jag märkte en skillnad i attityden hos spelarna i matcherna mot FK Rad och Real Madrid jämfört med andra ”vanliga” matcher. Efter jul tycker jag att vi har varit stabila, säger U19-tränaren Jesper Bengtsson.

Elfsborg är laget som drabbas hårdast av P97-landslagets avgörande EM-kval. Målvakten David Olsson som varit uppe och nafsat på a-laget samt ytterbackarna Ibrahim Dresevic och Rami Kaib är alla på landslagsuppdrag och kommer inte till spel under finalhelgen i Göteborg. Oskar Baggesen Gyllunger tar plats mellan stolparna istället. Som ytterbackar finns Christopher McVey med P97-landskamper samt Mattias Özgun och Johan Andersson med P98-landskamper att tillgå. Centralt i backlinjen finns det intressanta nyförvärvet från grannklubben Norrby, Mergim Shala.

Ett redan starkt mittfält kommer att förstärkas ytterligare. P98-landslagskillarna Noel Jonsson och Filip Varenhed centralt och yttrarna Oscar Nar och Oscar Iglicar med P97-landskamper på kontot får sällskap. Elfsborg är enda lag som utnyttjar möjligheten att ta med överåriga spelare. I U19-klassen får fyra spelare födda 1996 tas med om så önskas. Centrala mittfältaren Rasmus Rosenqvist och yttern Sebastian Loyola Nydén plockas med och gör den cirka timma långa bussresan till Göteborg. En spelare som Simon Nilsson är även han sevärd och värd att nämna.

Längst fram får Arian Kabashi dra ett tungt lass. Anfallaren antecknades för tre av Elfsborgs fyra mål i Youth League, bland annat stod han för kvitteringen mot Real Madrid i sextondelsfinalen. I Ligacupen har han gjort tio mål av Elfsborgs 25, alltså 40 procent av alla målen.

Elfsborg avslutar hela söndagen med sin semifinal mot AIK.
– Det ska bli roligt att få matcher mot dem bästa U19-lagen i Sverige just nu. Det är matcher som gäller allt eller inget. AIK har säkerligen ett bra lag, men det har vi med. Det blir en bra match för våra unga spelare, det är dessa tävlingsmatcher som alla letar efter, säger Bengtsson.

Vägen fram till semifinalen
Första gruppspelet – Elfsborgs siffror först
FC Trollhättan 3-1 (b)
GAIS 5-4 (h)
Norrby IF 2-3 (b)

Andra gruppspelet
IFK Göteborg 2-1 (h)
BK Häcken 0-1 (b)
Norrby IF 6-1 (h)
Utsiktens BK 2-0 (h)
Örgryte IS 5-2 (b)

Semifinal
Söndag 27 mars 20.00 mot AIK

Matcher: 8
Vinster: 6
Oavgjorda: 0
Förluster: 2
Målskillnad: 25-13
Bästa målskytt: Arian Kabashi 10 mål
Håll ögonen på: Rasmus Rosenqvist, central mittfältare, 1996. Noel Jonsson, central mittfältare, 1998. Arian Kabashi, anfallare, 1997.