• Publicerat 26 mars, 2016
  • Skrivet av Johan Velagic
  • 0 Kommentarer

Massvis med landslagsspelare, inte bara från Sverige, toppat med allsvensk rutin i form av Oscar Linnér. Och finns det någon möjlighet att stortalangen Alexander Isak dyker upp? Här är AIKs U19-lag.

Tillsammans med motståndarna Elfsborg är AIK enda laget oavsett åldersklass med två förluster på vägen fram till semifinalen. P97-landslagets EM-kval gör att både Christos Gravius och Marko Nikolic utesluts helt. Trion med Rickson Mansiamina, Patrick Kpozo och Alexander Isak följer heller inte med till Göteborg. Spelarna ska istället fokusera på a-lagets träningsmatch på påskafton mot finska FC Inter Åbo. Beroende på speltid i träningsmatchen kan det komma att ändras enligt chefstränaren för U16-19 lagen Peter Wennberg.
– Allt med a-laget går alltid först. Vi får helt enkelt ta och avvakta matchen mot Åbo och se över spelarnas tillstånd, säger Peter Wennberg.

Detta till trots är det en rutinerad och namnkunnig trupp som stockholmarna skickar. Målvakten Oscar Linnér med flertalet allsvenska matcher bagaget blev lite överraskande inte uttagen till P97-landslaget och spelar då istället i Ligacupen. I backlinjen kryllar det av landslagsmeriterade försvarare. Morgan Fehrling för P97-landslaget. Kevin Yildiz Edlund och Oliver Granath för P98-landslaget. Alexander Snäcke och Nabiel Efrem för P99-landslaget. Nyförvärvet från Vasalund, Godard Kabali är även han värd att nämna.

Mittfältet är även det konkurrenskraftigt. Eller vad sägs som ett centralt mittfält med William Jan som har flertalet landskamper för P98:orna och Gabriel Aphrem som var med och tog P99-landslaget till U17-EM. Jämngamle Houssein Nightingale med P99-landskamper är också med och slåss om en plats i startelvan. Nebiyou Perry som valt att spela för USAs P99-landslag kan spela lite vart som helst och kommer säkerligen ta en startplats. Som ytter finns målfarlige Frederic Kayembe att tillgå.

Högst upp spelar den så skicklige Alan Naib som även är lagets bästa målskytt så här långt med sju mål. Han har gjort en drös med P98-landskamper och är lika bra som i en nummer tio-roll eller ytterposition som han är i en anfallsroll. Jimmie Brewitz är ett fint komplement.

I den sista semifinalen på söndagen ställs AIK mot Elfsborg.
– Det är en jätteöppen match. Vi möttes i semifinal i U17-SM i höstas och det var en riktigt tuff match. Båda lagen kommer nog ha med många spelare från den matchen även nu till helgen. De känner till oss och vi känner till dem. Jag tror att det kommer att bli en väldigt jämn match, säger Wennberg.

Vägen fram till semifinalen
Första gruppspelet – AIK:s siffror först
Vasalunds IF 6-0 (b)
Assyriska FF 2-0 (b)
IK Sirius 1-2 (h)

Andra gruppspelet
GIF Sundsvall 3-0 (b)
IF Brommapojkarna 1-5 (h)
IFK Haninge/Brandbergen 7-2 (b)
Gefle IF 3-2 (b)
IK Sirius 4-2 (h)

Semifinal
Söndag 27 mars 20.00 mot IF Elfsborg

Matcher: 8
Vinster: 6
Oavgjorda: 0
Förluster: 2
Målskillnad: 27-13
Bästa målskytt: Alan Naib 7 mål
Håll ögonen på: Oscar Linnér, målvakt, 1997. Gabriel Aphrem, central mittfältare, 1999. Alan Naib, anfallare, 1998.