• Publicerat 25 mars, 2016
  • Skrivet av Johan Velagic
  • 0 Kommentarer

Målgladaste laget och en helt fantastisk 99-kull, men vilka av dem kommer att spela för U17?
– Det är ett stort pussel att lägga när man har alla tre lagen kvar, säger U17-tänaren Andreas Georgson.

Här är Malmö FFs U17-lag.

Hade Malmö ställt upp med sina 99:or hade de i princip kunnat mönstra ett lag med idel landslagsspelare. Mattias Svanberg har varit småskadad och åker inte med till Göteborg, hade han gjort skulle han då vara aktuell för U19-laget. Precis som anfallaren Teddy Bergqvist, han kommer att användas i U19-laget istället.

Sedan är det en hel drös med spelare som i dagsläget inte vet i vilket lag de ska spela i under finalhelgen. Mittbacken Hugo Andersson, yttrarna Felix Konstandeliasz och Adrian Edqvist, offensiva mittfältaren Oscar Petersson samt anfallaren Max Olsson. Samtliga är födda 1999 och ingår i U19-truppen till vardags och kan därmed även hamna i U19-laget nu.

En som är säker på sin plats i U17-laget är däremot Pavle Vagic (bilden). Den sevärda centrala mittfältaren är bosatt i P00-landslaget och har haft en stor roll i laget fram till finalspelet. Annars är det väldigt oklart om exakt hur trupperna kommer att se ut.
– Det är ett stort pussel att lägga och lösa nu när vi har kvar alla lagen i de tre åldersklasserna. Dessutom måste vi ta hänsyn till att 99:orna EM-kvalade, 98:orna har varit på Bosönläger, a-laget spelar match till helgen och på tisdag har U21-laget match. Allt hänger ihop. Däremot är det jäkligt kul och det får anses vara ett lyxproblem, säger U17-tänaren Andreas Georgson.

Laget inledde med en storförlust mot ett väldigt duktigt Kalmar som spelade ut Malmö totalt och vann välförtjänt med 4-0. Trots den plumpen tog sig Malmö sig vidare och lyckades skrapa ihop hela 39 mål på åtta matcher, trots nollan mot Kalmar. Det gör laget till det enda U17-laget i semifinalerna som förlorat en match, samtidigt är Malmö även det målgladaste U17-laget. Bästa målskyttar är Adrian Edqvist och Filston Mawana, båda kan dock hamna i olika lag. Edqvist i U19-laget och Mawana i U16-laget där han smällt in hela 13 mål.

I semifinalen väntar Åtvidaberg som radat upp segrar.
– Vi har alltid en bra chans att vinna. Jag kan inte så mycket om Åtvidaberg, vi stöter aldrig på varandra då vi spelar i södra serien och de i norra serien så det ska bli jäkligt kul. Vi kommer att spela som vi alltid gör, ta kommandot. Det sitter i våra gener att vi ska vara det spelförande laget och bidra till en positiv utveckling, det kvittar vilka vi möter. Vi går aldrig ut och känner oss slagna på förhand, snarare tvärtom, säger Georgson.

Vägen till semifinal
Första gruppspelet – Malmös siffror först
Kristianstads FF 14-0 (h)
Mjällby AIF 6-1 (b)
Trelleborgs FF 3-0 (h)

Andra grupspelet
Kalmar FF 0-4 (b)
Helsingborgs IF 3-2 (b)
Halmstads BK 2-1 (h)
IF Limhamn Bunkeflo 5-0 (h)
Ängelholms FF 6-1 (b)

Semifinal
Söndag 27 mars 14.00 mot Åtvidabergs FF

Matcher: 8
Vinster: 7
Oavgjorda: 0
Förluster: 1
Målskillnad: 39-9
Bästa målskytt: Filston Mawana och Adrian Edqvist 7 mål
Håll ögonen på: Pavle Vagic, central mittfältare, 2000. Adrian Edqvist, yttermittfältare, 1999. Max Olsson, anfallare, 1999.
Eftersom Malmö har med lag i samtliga åldersklasser vet de själva inte ens vilka spelare som spelar i vilka lag under finalhelgen. Vagic är säker. Edqvist valde jag för att han gjort det så pass bra i U17 och kanske får fortsätta där då. Olsson för att det redan finns tre bra anfallare i U19 redan i Bergqvist, Redzic (98) och Karaman (98). Hugo Andersson har spelat mycket med U17, men eftersom Mattias Andersson (98) startar i a-laget mot HJK Helsingfors kanske det öppnar upp för en mittbacksplats i U19. Felix Konstandeliasz har spelat mycket med U19 i Ligacupen och kanske fortsätter med det även nu, detsamma gäller Oscar Petersson.