• Publicerat 25 mars, 2016
  • Skrivet av Johan Velagic
  • 0 Kommentarer

Elfsborg ångar på med åtta raka segrar och 36-2 i målskillnad. Med en målvakt som vägrar släppa in mål och har de redan hittat sin nye Zeneli? Här är IF Elfsborgs U17-lag.

Elfsborg har gått fram som en ångvält i cupen. Det har blivit idel segrar och förkrossande 36-2 i målskillnad. Värt att tilläga är att 23 av målen gjordes på endast två matcher mot Husqvarna och Norrby, men ändå.
– Vi har gjort det bra så här långt. Vi har jobbat väldigt mycket med vårt försvarsspel och det har gett resultat. Killarna har tagit stora steg, men det kan alltid utvecklas vi är bara i början av säsongen ännu. Vi är bra organiserade, visar bra lagmoral och har väldigt mycket speed i laget, säger ungdomssportchefen Tony Lundqvist.

En av killarna som står för speeden är Eduart Iljazi. Yttern är född 2000 och är landslagsmeriterad. Han besitter många intressanta egenskaper och påminner en hel del om Arber Zeneli till spelsättet. En annan väldigt viktig spelare är Tim Rönning som agerar sista utpost mellan stolparna. Även han är landslagsmeriterad, fast för P99:orna. Endast två insläppta mål hittills och sex hållna nollor säger en del om hans betydelse för laget.

Annars är det ett lag med många spelare som varit iväg på Bosönläger med P99-landslaget. Mittbacksparet Adrian Zeka och Filip Schyberg är två exempel. Ute till vänster i backlinjen spelar en tredje Bosönlägerspelare, Samuel Rundqvist. Daniel Ramadanovic centralt på mittfältet, yttern Prince Kouame och anfallaren Marcus Ejerblad är tre andra. Den centrala mittfältaren Anton Thorsson som stått för sex mål är skadad och missar finalhelgen. Däremot får laget tillbaka Mentor Kelmendi efter en skada. En annan som gjort sex mål är anfallaren Marokhy Ndione, han har inte varit med på något landslagsläger, än.

I semifinalen väntar match mot Djurgården.
– Vi kartlägger aldrig motståndarna i den här åldern. Istället lägger vi fokus på att utvecklavåra egna spelare. Men vi vet att Djurgården alltid är starka och har en bra akademi. Det kommer nog bli en tuff och bra match, säger Lundqvist och passar på att hylla både Ligacupen och konstgräs.

– Det är kanonbra, vi är jättenöjda. Det förlänger tävlingssäsongen på ett jättebra sätt. Killarna får tävling istället för träning och det behöver svensk fotboll. Allt detta är ju möjligt tack vare konstgräset.

Vägen till semifinal
Första gruppspelet – Elfsborgs siffror först
Husqvarna FF 11-0 (h)
Skövde AIK 1-0 (b)
Norrby IF 12-0 (h)

Andra gruppspelet
IFK Göteborg 2-1 (b)
BK Häcken 2-0 (h)
Degerfors IF 4-1 (b)
Örebro SK 1-0 (h)
Ljungskile SK 3-0 (b)

Semifinal
Söndag 27 mars 16.00 mot Djurgårdens IF

Matcher: 8
Vinster: 8
Oavgjorda: 0
Förluster: 0
Målskillnad: 36-2
Bästa målskytt: Marokhy Ndione och Anton Thorsson 6 mål
Håll ögonen på: Tim Rönning, målvakt, 1999. Filip Schyberg, mittback, 1999. Eduart Iljazi, yttermittfältare, 2000.