• Publicerat 25 mars, 2016
  • Skrivet av Johan Velagic
  • 0 Kommentarer

Barcelona har sitt MSN. Djurgården har sitt BSG. Totalt har den sylvassa trion stått för nästan 80 procent av målen så här långt. Här är Djurgårdens IFs U17-lag.

Djurgården har med sig lag i två åldersklasser. Förutom U17-laget har även U19-laget tagit sig till semifinal. Detta gör att det är några spelare födda 1999 som egentligen har åldern inne för U17 används i det äldre laget istället. Framförallt handlar det om anfallaren Arnold Ehn och centrala mittfältaren Noel Holm. Båda har spelat landskamper för P99-landslaget. Försvararen Alexander Abrahamsson och Adnan Vrana som hämtades från Hammarby är två andra.

Djurgården hade på pappret det enklaste spelschemat fram till semifinalen. Detta till trots är det stockholmarna som har släppt in flest mål av samtliga semifinallag i U17. I andra gruppspelet släppte laget in minst ett mål i varje match. Det var även här enda poängtappet kom då det blev 2-2 mot Vasalund. Däremot har det gått väldigt bra framåt.
– Vår största styrka är anfallsspelet. Vi försöker hela tiden skapa chanser på eget bevåg genom att spela bort motståndarna, vi låter bollen gå i högt tempo. Vår direkta återerövring av boll är också bra. När vi tappar boll så reagerar vi snabbt ställer om direkt, säger U17-tränaren William Strömberg.

Mycket om anfallsspelet kretsar kring en giftig trio uppe på topp. Cameron Streete på ena kanten, Ahmad Bonnah (bilden) på den andra och Malcom Garcia som spets i en nummer nio-roll. Totalt har de stått för 21 av lagets 27 mål. Barcelona har MSN, Djurgården har BSG. Både Bonnah och Garcia har flera Bosönläger för P00-landslaget i bagaget. Däremot är Ahmad Bonnah avstängd i semifinalen, ett tungt avbräck då han är lagets bästa målskytt. Centralt på mittfältet finns skicklige Oscar Sears som även han har varit på Bosönläger för P00:orna.

I semifinal ställs Djurgården mot Elfsborg.
– Det är jättesvårt att sia om våra chanser där. På U17-nivå är det stor spelaromsättning hela tiden. Dessutom spelar de i södra och vi i norra serien under ligaspelet. Elfsborg har ju tagit sig lika långt som oss så då måste de vara bra. Det kommer att bli tufft, det gäller att koncentrera oss på vårt egna. När vi är bra så är vi riktigt bra, säger Strömberg som även han är positiv till Ligacupen.

– I grunden är det väldigt bra. Jag tror absolut att den är här för att stanna. I vilket format återstår däremot att se, de gör säkert sina utvärderingar. Men det är helt klart ett bra inslag i svensk fotboll.

Vägen till semifinalen
Första gruppspelet – Djurgårdens siffror först
Assyriska FF 2-0 (b)
FC Djursholm 4-2 (b)
Vasalunds IF 1-0 (h)

Andra gruppspelet
Hammarby IF 3-1 (h)
Hudiskvalls FFF 3-1 (b)
Gefle IF 4-2 (h)
Vasalunds IF 2-2 (b)
Skellefteå FF 8-1 (b)

Semifinal
Söndag 27 mars 16.00 mot IF Elfsborg

Matcher: 8
Vinster: 7
Oavgjorda: 1
Förluster: 0
Målskillnad: 27-9
Bästa målskytt: Ahmad Bonnah 8 mål
Håll ögonen på: Cameron Streete, ytterforward, 1999. Ahmad Bonnah, ytterforward, 2000. Malcom Garcia, anfallare, 2000.