• Publicerat 24 mars, 2016
  • Skrivet av Johan Velagic
  • 0 Kommentarer

Åtta matcher, åtta vinster. Flertalet landslagsspelare toppat med turneringens skyttekung. Här är Malmö FFs U16-lag.

Får nog räknas som favoriten till att vinna hela cupen. En titt på vägen hit och det avslöjar att Malmö är 100 procentiga. Åtta matcher och lika många vinster. Det som gör det än mer imponerande är att Malmö, på pappret, haft det tuffaste spelschemat dessutom. I andra gruppspelet exempelvis var det endast Ängelholm som inte var en allsvensk klubb.

Med tanke på att Malmö har med lag i samtliga tre åldersklasser, enda klubben som har det förövrigt, kan det bli lite omfördelningar av spelare i de olika lagen. Så som Malmö däremot har ställt upp på vägen fram till semifinalen bådar gott för en titel. Den centrala mittfältaren Pavle Vagic som har en fast plats i P00-landslaget är det stora tappet för Malmös U16 då han istället kommer att användas i U17-laget.

Förstemålvakten i P00-landslaget Jakob Tånnander har gjort en del matcher. Likaså vänsterbacken Samuel Fröjdh som även han har landskamper på sitt konto. Anfallaren Alexander Johansson som plockades från Halmstad har också spelat i U16-laget i cupen och gjort lite mål. Dessutom har Malmö hela turneringens skyttekung i Filston Mawana som även han är given i P00-landslaget. 13 mål har det blivit för honom, bara i U16. För U17-laget har han också spelat för under Ligacupen och där gjort sju mål, vilket gör han till bästa målskytt där med. Hans huvudfokus under helgen kommer att ligga på U16-laget, men det är inte alls omöjligt att han dubblerar med U17-laget med.

Andra intressanta spelare är mittbacken Noel Hansson som inte har något Bosönläger, än. Jesper Dickman är en annan. Har spelat mest ute på en kant, men behärskar samtliga offensiva positioner. Den sistnämnde räknas som en riktigt stor talang och bör vara högaktuell för elitpojklägret i sommar då han är född 2001.

Andra matchen på söndagen blir en riktig tungviktare då Malmö ställs mot Brommapojkarna.
– Det ska bli oerhört kul. Vi har hittills bara mött lag från södra delen av Sverige. BP tillhör inte våra serier så det ska bli skitkul. Vi vet att de alltid är bra och försöker spela en utvecklande och positiv fotboll. De är alltid konkurrenskraftiga, det ska bli kul att se vem som kommer att styra matchen, säger Andreas Georgson som är tränare för U17-laget, men som kommer att assistera U16-laget med.

Vägen fram till semifinalen
Första gruppspelet – Malmös siffror först
Kristianstads FF 7-0 (h)
Mjällby AIF 3-0 (b)
Trelleborgs FF 5-0 (b)

Andra grupspelet
IFK Göteborg 5-3 (h)
Kalmar FF 4-0 (b)
Ängelholms FF 1-0 (b)
Helsingborgs IF 3-1 (h)
Falkenbergs FF 3-1 (h)

Semifinal
Söndag 27 mars 12.00 mot IF Brommapojkarna

Matcher: 8
Vinster: 8
Oavgjorda: 0
Förluster: 0
Målskillnad: 31-5
Bästa målskytt: Filston Mawana 13 mål
Håll ögonen på: Jakob Tånnander, målvakt, 2000. Samuel Frödjh, vänsterback, 2000. Filston Mawana, anfallare, 2000.