• Publicerat 24 mars, 2016
  • Skrivet av Johan Velagic
  • 0 Kommentarer

Seniorerna spelar i division 5. Det stoppade inte lagets duktiga 00/01 för att ta sig till semifinal. Fyra matcher mot allsvenskt motstånd och lika många vinster. Här är Angered MBIK:s U16-lag.

Den stora skrällen i Ligacupen. I alla fall om man ser att seniorlaget spelar i division 5, det efter att laget vann division 6 i fjol. Ungdomssektionen däremot håller väldigt hög klass, faktum är att Angered är Göteborgs enda representant under finalhelgen.

2012 lämnade några ungdomsledare Lärje/Angered, heter numera Angered United, som då låg i division 2. Med följde hela ungdomssektionen. Kanske inte så konstigt då ledarna varit med och fostrat bland annat Isak Ssewankambo och Amin Affane som båda är uttagna i senaste U21-landslagstruppen.

Angered MBIKs 00/01:or är de äldsta på ungdomssidan. Föreningen saknar alltså U17 och U19 lag för tillfället, förhoppningen är dock att behålla dessa talangfulla kullar och skapa äldre ungdomslag.
– Tanken och målet är att ha kvar spelarna så länge vi kan ge dem lika bra eller bättre utveckling och utbildning än de andra akademierna. När vi inte längre kan erbjuda det måste de gå vidare, säger Bo Jonsson.

00/01:orna inledde i den nybildade klubben med att gå obesegrade i över 40 matcher som sträckte sig över en ett årsperiod innan Örgryte IS satte stopp för sviten. Laget har stor vinstvana och det syns även på resultaten på väg fram till semifinalen. Allsvensk klubb efter allsvensk klubb har besegrats. I första gruppspelet pulveriserades göteborgsduon BK Häcken och IFK Göteborg med totalt 9-1. Laget har dessutom aldrig släppt in fler än ett mål i någon av matcherna.

Det är ett genuint bra lag rakt igenom med många duktiga spelare. Mittbacken Aiham Ousou styr sin backlinje med pondus. Högerbacken Bobby Faili var med på elitpojklägret i somras och ute till vänster spelar Herman Sjögrell som anslutit från IFK Göteborg. Han är född 2001 och har därmed chans på elitpojklägret detta år. Har provtränat med både Manchester City och Tottenham.

Centrala mittfältet ser ofantligt bra ut. Även utan Kevin Yakob som har blivit uttagen i Future Team-landslaget och som nu lämnat för BK Häcken. Fonti Kanu som varit med på Bosönläger är däremot kvar. Han är redan rätt komplett och behärskar vilken position som helst, men undra om han inte är bäst som central mittfältare. Bredvid sig har han i så fall Kevin Ackermann som även han kom från blåvitt. Han har provtränat för bland annat Manchester United, men även Manchester City har visat intresse. Precis som Sjögrell är Ackermann född 2001 och högaktuell för elitpojklägret och kanske mer därtill. På topp öser den intressanta anfallaren Socras Lutonda in mål.

Angered MBIK är först ut under finalhelgen och ställs i sin semifinal mot AIK.
– Jag skulle vilja påstå att vi har bra chanser att ta oss vidare. För lite drygt ett år sedan spelade vi mot AIK i Sverigecupen, då blev det 0-0. Stommen i AIK:s lag då är även med nu. De har säkert utvecklats mycket sedan dess, men det har vi med. Nyckeln för oss blir att klara av försvarsspelet och lyckas göra mål på våra chanser, säger Bo Jonsson

Vägen fram till semifinalen
Första gruppspelet – Angereds siffror först
BK Häcken 4-0 (b)
IFK Uddevalla 9-0 (b)
IFK Göteborg 5-1 (h)

Andra gruppspelet
IFK Norrköping 1-0 (h)
BK Forward 1-1 (b)
Örgryte IS 2-1 (h)
IF Elfsborg 3-1 (h)
Örebro SK 3-1 (b)

Semifinal
Söndag 27 mars 10.00 mot AIK

Matcher: 8
Vinster: 7
Oavgjorda: 1
Förluster: 0
Målskillnad: 28-5
Bästa målskytt: Socras Lutonda 7 mål.
Håll ögonen på: Fonti Kanu, central mittfältare, 2000. Kevin Ackermann, central mittfältare, 2001. Socras Lutonda, anfallare, 2000.