• Publicerat 24 mars, 2016
  • Skrivet av Johan Velagic
  • 0 Kommentarer

Akademin som bland annat fostrat Simon Tibbling, Albin Ekdal och John Guidetti. Vem är näst på tur? Och kommer stortalangen Hampus Finndell? Här Brommapojkarnas U16-lag.

Brommapojkarna som är kända för sin ungdomsakademi tog sig tämligen enkelt vidare till semifinalen. Enda poängtappet kom mot Athletic FC i andra gruppspelet. Kanske inte haft mördande motstånd, men har ändå gjort det bra. Borstes matchen mot Hammarby där BP släppte in fem mål och ändå lyckades vinna, har laget bara släppt in två mål.

BP skulle nog räknas som en av de stora favoriterna till titeln om laget skickade sina mest namnkunniga spelare. I P00-landslaget har Matteo Catenacci en plats i backlinjen. På mittfältet har Isaaq Raghe Johansson har varit där och nafsat medan supertalangen Hampus Finndell varit bofast på det centrala mittfältet. Om FC Groningens nya guldklimp eller de andra killarna dyker eller inte är ännu inte bestämt.
– Truppen är inte spikad utan den tas ut på fredag. Vi har använt oss av en stomme av spelare födda 2001 och tanken är att fortsätta med det även nu under finalhelgen, säger U16-tränaren Jacob Kellgren.

Några av spelarna födda 2001 är Agaton Pourshahidi, Oskar Fallenius, Endreas Tesfai och Fredrik Hammar som har stått för sju mål. Med det är han lagets nästbästa målskytt, Jack Lahne som även han är född 2001 har nämligen gjort åtta mål. Markos Issa som varit med på flertalet Bosönläger med P00-landslaget skapar en vass offensiv trio med Hammar och Lahne.

I backlinjen har både mittbacken Anton Grundstroem och högerbacken Christian Mix gjort några enstaka matcher på vägen fram till semifinalen. Försvararna har flera Bosönläger på sin meritlista och det återstår nu att se om de finns med till helgen.

Brommapojkarna spelar söndagens andra match mot Malmö FF.
– Vi tävlar på lika villkor och har samma chanser som Malmö FF. Malmö har ju tre lag med sig så det beror lite på hur de prioriterar också. Jag är från strax utanför Malmö och har aldrig spelat för dem, bara mot dem. Det har alltid varit tuffa matcher och Malmö har alltid varit en fiende så det ska bli kul att få spela mot dem igen, säger Kellgren som är nöjd med Ligacupens första år.

– Den är väldigt bra. Det är viktigt att vi tidigt får spela tävlingsmatcher. Att vi haft något att spela för och att det har varit högt tempo är något vi verkligen har dragit nytta av. Det blir inte samma sak med träningsmatcher. Jag hoppas att Ligacupen är här för att stanna, det är bra för svensk fotboll.

Vägen fram till semifinalen
Första gruppspelet – BP:s siffror först
FC Djursholm 10-0 (h)
Syrianska FC 1-0 (b)
Täby FK 4-1 (h)

Andra grupspelet
Athletic FC United 1-1 (h)
Östersunds FK 5-0 (b)
Hammarby IF 6-5 (b)
GIF Sundsvall 5-0 (h)
IK Sirius 1-0 (b)

Semifinal
Söndag 27 mars 12.00 mot Malmö FF

Matcher: 8
Vinster: 7
Oavgjorda: 1
Förluster: 0
Målskillnad: 33-7
Bästa målskytt: Jack Lahne 8 mål
Håll ögonen på: Adam Grundstroem, mittback, 2000. Christian Mix, högerback, 2000. Jack Lahne, anfallare, 2001.