Allsvenskan är mindre än två månader bort. För vissa spelare betyder det ännu en säsong i landets högsta serie. För andra är det nu bara två månader från deras stora pojkdröm – en debut i Allsvenskan. Under den närmsta tiden kommer vi att presentera en potentiell debutant för vardera klubb i Allsvenskan. I den femtonde delen av artikelserien presenteras Örebro SK:s Sebastian Ring.

Namn: Sebastian Ring
Född: 18 april 1995
Klubb: Örebro SK
Moderklubb: Adolfsbergs IK
Position: Vänsterback

Kunde ha gjort sin debut i Allsvenskan förra året då han satt på bänken vid 14 tillfällen, men tränare Axén bytte aldrig in honom. Istället spelade 20-åringen i princip samtliga matcher i U21-serien. Han fanns även med på plan i höstas i 3-0 segern mot Norrtälje i Svenska Cupen. I år har han fått en hel del speltid under försäsongen där han stått gör stabila insatser från sin vänsterbacksposition. Även försäsongen i fjol fick han ordentligt med speltid, men fick sen aldrig chansen i Allsvenskan. Har varit med på något landslagsläger med P95:orna, men gjorde aldrig någon landskamp. Sebastian är lillebror till Kalmar FF:s skadebenägna ytter Jonathan Ring. Sent i höstas provtränade han med Värnamo, men kommer att stanna kvar i Örebro som han skrev ett tvåårskontrakt med i fjol.

Axel Kjäll om Sebastian Ring…
”Vi har sett en utvecklingskurva hos Sebastian som hela tiden pekar uppåt. Han har spelat en del under försäsongen och presterat bra där. Vi känner att han inför denna säsong på allvar konkurrerar om vänsterbacksplatsen. Vi har fyra ytterbackar som gör upp om två startplatser. Vilka det blir får vi se när Allsvenskan väl börjar.”
Axel Kjäll, assisterande tränare för Örebro SK.

Bakgrund…
Adolfsbergs IK är moderklubben. Redan i fyra-femårsåldern började Sebastian med både, fotboll, hockey och innebandy. Storebror Jonathan höll på med allt, lillebror Sebastian hängde på. Som 17-åring lämnade han division 4 och Adolfsberg för Örebro. Han lånades ut direkt till BK Forward i division 1, där han gjorde mer än 30 matcher under knappa två säsonger. I slutet av 2015 provtränade han med IFK Värnamo i Superettan.

Spelstil…
Rings främsta egenskaper är hans fina vänsterfot blandat med en god teknik. En relativt löpstark ytterback som gärna följer med upp i anfall. Bra spelförståelse och trygg med bollen, en fin passningsspelare. Det defensiva arbetet med positionsspel och en-mot-en situationer blir allt bättre och bättre.

Sebastian Ring om kommande säsong…
”Jag vill spela i Allsvenskan. Jag ser mina chanser till det som ganska goda då jag har fått bra kritik under försäsongen. Det krävs däremot att jag ger allt på träningarna, visa att man verkligen vill detta och visa vad man går för. I år kommer jag att konkurrerar om en plats på riktigt. Jag ser fram emot denna säsong väldigt mycket.”

Sebastian Ring om att spela för Örebro SK…
”Det var jättekul att skriva på för det största laget från ens egna hemstad. På något sätt har jag alltid drömt om det, så det var väldigt speciellt. Eftersom jag är från Örebro vill jag jättegärna dra på mig tröjan och spela för klubben i Allsvenskan.”

Andra som kan göra sin allsvenska debut i år…

Carl Ekstrand Hamrén, 1996. Den långe mittbacken fanns med på bänken vid fem tillfällen i Allsvenskan förra säsongen. Gjorde sin tävlingsdebut för a-laget genom ett inhopp i Svenska Cupen i höstas och borde kunna få till sin allsvenska debut i år.

Michel Yanez Hernandez, 1996. En kantspelare med chilenskt påbrå. Vilket gjort att han fått chansen att spela för Chiles speciella ungdomslandslag, ”Sangre Chilena”. Laget är till för spelare med rötter från Chile, men som har utvandrat landet.

Almin Masic, 1999. Den 16-årige yttern har flertalet landskamper. Har inte varit med under försäsongen, men har potential att skrälla och kanske nå seniortruppen i år. Jämngamle målvakten Harald Detlofsson satt på bänken i Allsvenskan redan i fjol.