• Publicerat 29 februari, 2016
  • Skrivet av Johan Velagic
  • 0 Kommentarer

Allsvenskan är mindre än två månader bort. För vissa spelare betyder det ännu en säsong i landets högsta serie. För andra är det nu bara två månader från deras stora pojkdröm – en debut i Allsvenskan. Under den närmsta tiden kommer vi att presentera en potentiell debutant för vardera klubb i Allsvenskan. I den elfte delen av artikelserien presenteras Östersunds FK:s Dennis Widgren.

Namn: Dennis Widgren
Född: 28 mars 1994
Klubb: Östersunds FK
Moderklubb: IFK Östersund
Position: Vänsterback

Östersundskillen Dennis Widgren kom till klubben från rivalerna IFK Östersund som 14-åring. Blott två år senare, 2010, skrev han på sitt första kontrakt med föreningen. Det innebär att 21-åringen har varit med på hela resan från division 2 upp till Allsvenskan. Efter två raka seriesegrar nådde laget Superettan. Där spelade Widgren med sitt Östersunds FK i tre säsonger innan laget tog sig upp till Allsvenskan – som första jämtländska laget i högsta serien någonsin. För varje säsong som gått har vänsterbacken fått mer och mer speltid. I fjol spelade han 23 matcher, varav 21 från start. Däremot var det första poänglösa säsongen för honom. Blev även historisk då han som allra första spelare från föreningen Östersunds FK lyckades ta sig hela vägen till landslaget. Två matcher blev det för P94-landslaget. U21-landslaget känns lite avlägset för tillfället, men vem vet. Bollen är som sagt rund. Det har väl Östersund av några bevisat redan.

Graham Potter om Dennis Widgren…
”Det är en fantastisk historia. Han är den lokala killen som var med från starten i division 2 som 16-åring. Utvecklingen har varit jättebra sen dess och nu hoppas vi han kan ta nästa steg i Allsvenskan. Han går en ljus framtid till mötes, även om det är mycket hårt jobb som krävs. Han vet precis vad klubben står för, känner staden och har spelat seniorfotboll länge trots sin ålder. Han är en väldigt viktig del av laget.”

Bakgrund…
När Dennis var liten spelade han och kompisgänget spontanfotboll mestadels av fritiden. En av pojkarnas föräldrar var tränare i IFK Östersund och helt plötsligt fick klubben ett helt nytt lag. När han var 14 år flyttade hans uppskattade tränare till Östersunds FK. Med sig fick han halva laget, däribland vänsterbacken Widgren.

Spelstil…
I första hand är han en vänsterback med en känslig och fin vänsterfot. Har däremot fått en lite annorlunda roll då tränare Potter spelar med en trebackslinje. Där får Widgren mer agera länk mellan mittfält och försvar samt täcka upp för ytterbackarna. Det är en passningsskicklig spelare med hyfsad teknik och bra blick för spelet. Har en hög arbetskapacitet då han alltid jobbar stenhårt för laget.

Dennis Widgren om kommande säsong…
”Jag vill spela så mycket som möjligt. Som i alla lag är det bra konkurrens om startplatserna, men jag tror att det finns goda chanser för mig att ta en startplats. Det är upp till en själv att bevisa att man ska spela. Jag kommer bara att köra på och försöka ta chanserna när de kommer. Jag tror att vi kan göra bra ifrån oss i år.”

Dennis Widgren om att spela för Östersunds FK…
”Det blir mitt sjunde år i föreningen i år, så det är klart att man har starka band till klubben. Jag vill göra staden stolt och spela bra för alla som bor i Östersund och Jämtland. Det är många som ser upp till oss och vill att det ska gå bra för oss, vi har ett ansvar. Även i samhället. Vår röst hörs och då är det bra att man använder den.”

Andra som kan göra sin allsvenska debut i år…
Douglas Bergqvist, 1993. Född i Stockholm, men flyttade tidigt till England och har därför Reading FC som moderklubb. Mittbacken nådde som högst League Two, den engelska fjärdedivisionen, innan han flyttade tillbaka till Sverige och Östersunds FK.

Sebastian Lundbäck, 1996. Är blott den andra spelaren från Östersunds FK att nå landslaget. Totalt blev det fyra matcher för P96-landslaget. Gjorde sju matcher i Superettan förra säsongen, fem av dem var från start.

Jamie Hopcutt, 1992. Gör redan sin femte säsong för jämtlänningarna i år. I fjol smällde han in 15 mål i Superettan, det gav en andraplats i skytteligan. Hans fyra assister betydde att han även slutade på en fjärde plats i poängligan med 19 poäng.

Dessutom har Östersund värvat in två väldigt intressanta offensiva mittfältare från Superettan. Ken Sema från Ljungskile och Saman Ghoddos från Syrianska. Båda är födda 1993 och har presterat bra i landets näst högsta serie, men har ännu inte gjort sin allsvenska debut.