• Publicerat 26 februari, 2016
  • Skrivet av Johan Velagic
  • 0 Kommentarer

En efter en rök de svenska talangerna i Youth League. Inför åttondelsfinalerna fanns det fem svenska spelare kvar i turneringen. Nu återstår det två. Chelseaduon Ali Suljic och Joseph Colley vann mot Valencia och ställs nu mot talangfabriken Ajax i kvartsfinalen.
– Ajax är kända för sin akademi, det kommer att bli en tuff match, säger Joseph Colley till FotbollDirekt.se.

Ramon Pascal Lundqvist, Zacharias Faour och Andreas Murbeck. Samtliga åkte ut i sina respektive åttondelsfinaler. Till kvartsfinalerna är det nu bara två svenskar som återstår då Ali Suljic och Joseph Colleys Chelsea tog sig vidare efter stor straffdramatik. Så här gick det för våra svenska talanger i Youth Leagues åttondelsfinaler.

Ramon Pascal Lundqvist, 1997, PSV Eindhoven – kom från Kalmar FF
En stark avslutning i gruppspelet tog laget direkt till åttondelsfinal. Väl där tog det stopp. Roma vann en svängig och jämn tillställning. 2-2 efter full tid innebar straffar. PSV missade sina tre inledande och är därmed ute ur turneringen. Lundqvist själv startade matchen och blev utbytt i 90:e minuten, strax innan straffläggningen.
– Vi började turneringen svagt, men spelade sen upp oss till en titelkandidat. Men att åka ut så här tidigt är inte bra, vi är bättre än Roma idag (onsdag). Individuella misstag gör att det blir 2-2. Det var surt att åka ut på straffar, men hur de gör målen är det man är mest arg på, säger Ramon Pascal Lundqvist till FotbollDirekt.se.

Ali Suljic, 1997, Chelsea FC – kom från Motala AIF
Det är fortfarande snålt med speltid för Ali Suljic i Youth League. I åttondelsfinalen mot Valencia fanns han inte ens med i matchtruppen. Står kvar på sina två matcher i turneringen. Chelsea lyckades vinna mot Valencia efter en kontroversiell straffläggning där ett korrekt Valencia mål dömdes bort. Chelsea till kvartsfinal där Ajax väntar.

Joseph Colley, 1999, Chelsea FC – kom från IF Brommapojkarna
Den andra kvarvarande svensken i turneringen. Landslagskaptenen fick se hela matchen från avbytarbänken, då han inte fick någon speltid. Matchen slutade 1-1 och gick till straffar. Det kunde dock slutat med en förlust. Med sju minuter kvar av matchen fick Valencia en straff.
– Jag satt på bänken och sa till min lagkompis att det inte skulle bli mål, jag bara kände det på mig. Han sköt över och jag blev väldigt glad. Vi gör ingen bra första halvlek, men i andra är vi bättre även om vi inte satte chanserna. Nu blir det en tuff match mot Ajax, säger Joseph Colley till FotbollDirekt.

Zacharias Faour, 1998, Manchester City – kom från Malmö FF
Inte heller denna gång blev han uttagen till matchtruppen, vilket betyder att han inte var med i någon match under hela turneringen. I åttondelsfinalen blev Elfsborgs övermän, Real Madrid, för svåra. 1-3 på bortaplan och äventyret tog slut.

Andreas Murbeck, 1998, FC Midtjylland – kom från Landskrona BoIS
Överraskningslaget Midtjylland gjorde en riktig kämpainsats mot storlaget Barcelona nere i Katalonien. I halvtid var det danskarna som ledde med 1-0. Precis i inledningen av andra kom kvitteringen som stod sig till matchens absolut sista minuter. På övertid fick Barcelona in både 2-1 och 3-1. Andreas Murbeck fick förtroendet från start och bildade mittlås i backlinjen. I 75:e minuten drog han på sig en utvisning, rött kort direkt.
– Vi har visat att vi tillhör den absoluta toppen bland U19-lag i hela världen. Ingen hade trott att vi skulle slå ut Atletico Madrid och sen åka ut mot Barcelona i sista minuten. Jag är fruktansvärt besviken och stolt på samma gång. Nu ska vi se till att vinna ligan i Danmark så vi får göra samma äventyr nästa upplaga av Youth League, säger Andreas Murbeck till FotbollDirekt.

Utslagna svenskar
Ramon Pascal Lundqvist, PSV, åttondelsfinal. Andreas Murbeck, Midtjylland, åttondelsfinal. Zacharias Faour, Manchester City, åttondelsfinal. Kristopher Da Graca, Arsenal, sextondelsfinal. Thomas Poppler Isherwood, Bayern Munchen, gruppspelet. Christian Rubio Sivodedov, Schalke 04, första rundan av Domestic Champions Path.

Kvartsfinaler
1. Chelsea FC – AFC Ajax
2. Paris SG – AS Roma
3. GNK Dinamo Zagreb – FC Barcelona
4. Real Madrid CF – SL Benfica

Semifinaler
1. Real Madrid CF/SL Benfica – Paris SG/AS Roma
2. Chelsea FC/AFC Ajax – GNK Dinamo Zagreb/FC Barcelona

Final
1. Segraren från semifinal 1 – Segraren från semifinal 2

Speldatum
Kvartsfinaler: 8/9 mars
Semifinaler: 15 april, i Nyon
Finalen: 18 april, i Nyon