• Publicerat 24 februari, 2016
  • Skrivet av Johan Velagic
  • 0 Kommentarer

FC Midtjylland stod för en heroisk insats mot storklubben FC Barcelona nere i Spanien. Andreas Murbeck åkte på ett rött kort, ändå var danskarna bara tilläggstiden ifrån en förlängning. Två sena mål skickade laget ur Youth League och Barcelona vidare till kvartsfinal.
– Så klart är det irriterande att se mitt lag släppa in två mål så sent. Jag hade gärna varit på plan och krigat tillsammans med laget, säger Andreas Murbeck till FotbollDirekt.

Åttondelsfinalen nere i Spanien mot Barcelona började bra för mittbacken Andreas Murbeck och hans lagkamrater. Danskarna gick in i halvtidsvilan med en 1-0 ledning efter ett självmål av högerbacken Eric Montes i den 34:e minuten.
– Vi håller oss till planen, ligger kompakt och låter dem rulla boll där de inte är farliga. Chansmässigt i första halvlek tycker jag att vi hade övertaget och hade mycket väl kunnat leda med 2-0, säger Andreas Murbeck.

Bara sex minuter in i andra halvlek kom dock kvitteringen. Barcelonas franske ungdomslandslagsman och spelkreatör Théo Chendri satte dit 1-1. Matchbilden förändrades inte för det. Midtjylland fortsatte att försvara kompakt medan Barcelona rullade boll från behörigt avstånd från mål. Men det tog på krafterna. Danskarna blev allt tröttare och med bara kvarten kvar av matchen drog den svenske 17-åringen på sig en utvisning.
– Jag får en dålig rensning där deras anfallare blockerar och löper in framför mig. Jag reagerar på felet och får tag i honom. En frispark och gult kort hade räckt kan jag tycka, säger Murbeck.

Med endast tio man kvar på plan höll Midtjylland 1-1 till matchens sista minut. Supertalangen Seungwoo Lee från Sydkorea fick ett läge och gjorde matchavgörande 2-1. På tilläggstiden när Midtjylland gick för kvitteringen gjorde den så duktige centrala mittfältaren Carles Alena 3-1 och dödade matchen.
– Vi mötte ett otroligt bra Barcelona idag som höll en otrolig hög teknisk nivå. Samtidigt var det svårt att se när mitt lag släppte in två mål så sent i matchen. Jag hade gärna varit på plan och krigat tillsammans med laget.

Trots nederlaget kan mittbacken se positivt på lagets turneringsresa.
– Vi har visat att vi tillhör den absoluta toppen bland U19-lag i hela världen. Ingen hade trott att vi skulle slå ut Atletico Madrid och sen åka ut mot Barcelona i sista minuten. Jag är fruktansvärt besviken och stolt på samma gång. Nu ska vi se till att vinna ligan i Danmark så vi får göra samma äventyr nästa upplaga av Youth League, avrundar Andreas Murbeck.

Förutom Andreas Murbeck åkte även Zacharias Faour och hans Manchester City ut mot Real Madrid. Däremot är de två Chelseasvenskarna Ali Suljic och Joseph Colley vidare i turneringen efter straffvinst mot Valencia. I dag onsdag går den femte och sista svensken in i åttondelsfinalerna då Ramon Pascal Lundqvist och hans PSV ställs mot Roma.

Texter om PSVs Ramon Pascal Lundqvist och en sammanfattning av samtliga Youth League svenskar kommer inom kort.