• Publicerat 18 februari, 2016
  • Skrivet av Johan Velagic
  • 0 Kommentarer

Allsvenskan är mindre än två månader bort. För vissa spelare betyder det ännu en säsong i landets högsta serie. För andra är det nu bara två månader som står mellan dem och deras stora pojkdröm – en debut i Allsvenskan. Under den närmsta tiden presenteras en potentiell debutant för vardera klubb i Allsvenskan här på FotbollDirekt. I den fjärde delen av artikelserien presenteras Djurgårdens IF:s Kevin Deeromram.

Namn: Kevin Deeromram
Född: 11 september 1997
Klubb: Djurgårdens IF
Moderklubb: IFK Haninge
Position: Vänsterback

Kevin Deeromram inledde förra året i Tyskland och Werder Bremens ungdomslag. Efter två matcher på bänken lyckades 18-åringen ta en startplats och fick mycket speltid i laget, som spelade i Tysklands motsvarighet till U19-Allsvenskan. Under sommaren återvände han hem till Sverige och blev spelklar lagom till slutspelen med både U19 och U21. U19-laget vann en händelserik semifinal mot Häcken, en motståndare som Djurgården åkt ut mot de senaste två åren. I finalen blev IFK Göteborg för svåra som vann med beskedliga 3-0 på hemmaplan. Med U21-laget gick han däremot hela vägen då Djurgården besegrade IFK Norrköping med 3-2. Var inte med P97-landslaget under EM-kval 1, men är nu tillbaka i truppen och var uttagen till den senaste samlingen. Avgörande slutkvalet till U19-EM spelas i mars.

Christofer Augustsson om Kevin Deeromram…
”Han tog stora kliv i sin personliga utveckling och har mognat som person från sin tid i Werder Bremen. Tiden där verkar ha gjort han gott. Han har alla förutsättningar till att bli en riktigt bra spelare, det är upp till Kevin själv exakt hur bra. Hans fantastiska vänsterfot, explosivitet och uthållighet kan ta han långt.”
Christofer Augustsson, tränare för Djurgårdens IF:s U19-lag.


Bakgrund…

När Kevin var fyra år gammal var han ute på promenad med sin pappa, som såg en lapp på en lyktstolpe angående fotboll för barn. Kort därefter sattes Kevin i IFK Haninges fotbollsskola och vips så hade en fotbollskarriär inletts. När han var 15 år plockade Djurgården över honom till sin akademi. Förra året var han utlånad i ett halvår till Werder Bremen, som han valde framför Roma.

Spelstil…

En ruskigt löpstark vänsterback, har både explosiviteten och uthålligheten. Dessutom kan han mycket väl ha fotbollssveriges vackraste löpsteg. Springer oerhört graciöst och snabbt går det med. Har även en fantastisk vänsterfot som gör han till ett ständigt hot med både inlägg och skott. Offensivt lagd back som även kan spela som ytter.

Kevin Deeromram om kommande säsong…
”Jag hoppas på en plats i a-laget, att få köra på där hela året och verkligen slå mig in i truppen. Just nu känns debuten lite långt borta, eftersom vi har Elliot Käck på min position, men vi får se. Sedan hoppas jag även på att vi tar en Europaplats, Djurgården är så pass bra.”

Kevin Deeromram om att spela för Djurgårdens IF…
”Jag har i hela mitt liv varit djurgårdare. Eftersom både min pappa och de flesta i mitt område alltid hållt på Djurgården så blev det automatiskt att jag också gjorde det. Det är riktigt kul att vara tillbaka och försöka ta sig in i a-truppen.”

Andra som kan göra sin allsvenska debut i år…

Jonathan Augustinsson, 1996. Strax efter intervjun med Deeromram värvades Augustinsson in från BP. Luddes lillebror gjorde 16 matcher i Superettan i fjol och är landslagsmeriterad. Blir en tuff konkurrent för Deeromram om vänsterbacksreserven.

Michael Jahn, 1996. En tuff mittback som har Djurgården som moderklubb, har varit i klubben sedan han var sex år gammal. Satt med på bänken i Allsvenskan vid tre tillfällen förra säsongen.

Besard Sabovic, 1998. Stortalang som signades från BP förra året. En riktig härförare på mitten som dessutom är given i P98-landslaget. Den unge centrala mittfältaren fanns med på bänken i Allsvenskan vid två tillfällen i fjol.