• Publicerat 15 februari, 2016
  • Skrivet av Johan Velagic
  • 0 Kommentarer

Lottningen av åttondelsfinalerna i UEFA Youth League blev precis klar. Chelseaduon Suljic och Colley ställs mot Valencia. PSV:s Pascal Lundqvist mot Roma. Faours Manchester City i stormöte mot Real Madrid. Och den svenske mittbacken Andreas Murbeck åker till Barcelona med sitt Midtjylland.

Elfsborg åkte ut i onsdags mot Real Madrid i sextondelen och Malmö rök redan i gruppspelet. Trots detta är det fem svenska utlandsproffs som spelar vidare i UEFA Youth League. Som fortfarande har chansen till att vinna juniorernas egna Champions League och bli bäst i Europa. Här är de.

Ramon Pascal Lundqvist, 1997, PSV Eindhoven – kom från Kalmar FF
Svensken som presterat absolut bäst och som det glänser mest om i årets upplaga av turneringen. Har i högsta grad varit en av de stora orsakerna till att holländarna vann gruppen och direktkvalificerade sig till åttondelen. Med sina tre mål och tre assist är han lagets bästa målskytt och poängplockare. Den förre kalmariten har därmed varit direkt inblandad i sex av klubbens tio mål under gruppspelet. Går in i slutspelet med en lysande form då han har gjort poäng i de fyra senaste matcherna i turneringen.
Lottades mot AS Roma på hemmaplan i åttondelsfinalen.

Ali Suljic, 1997, Chelsea FC – kom från Motala AIF
Redan i fjol var han med och erövrade bucklan. Då satt han endast med på bänken i åttondelsfinalen, kvartsfinalen och semifinalen. I årets upplaga har han deltagit i två matcher under gruppspelet. Först fick han en timme mot Porto och sedan spelade han hela matchen i vinsten mot Dynamo Kiev. Gruppsegern gav engelsmännen en plats i åttondelsfinalerna.
Lottades mot Valencia CF på hemmaplan i åttondelsfinalen.

Joseph Colley, 1999, Chelsea FC – kom från IF Brommapojkarna
Till en början fanns han inte ens med i Chelseas trupp till Youth League. Har däremot funnits på plan varenda minut den avslutande halvan av gruppspelet och har därmed en startplats. Med sina 16 år är han den yngsta svenska spelaren kvar i turneringen. Kan spela överallt i backlinjen och även centralt på mittfältet. Lagkapten i P99-landslaget.
Lottades mot Valencia CF på hemmaplan i åttondelsfinalen.

Zacharias Faour, 1998, Manchester City – kom från Malmö FF
Anfallaren blev inte uttagen till någon matchtrupp under gruppspelet. Väntar fortfarande på sin debut i turneringen. Gruppsegern innebar en direktplats i åttondelsfinalen. Patrick Vieira som var lagets tränare har lämnat för MLS och New York City. Något som gynnar Faour?
Lottades mot Real Madrid CF på bortaplan i åttondelsfinalen.

Andreas Murbeck, 1998, FC Midtjylland – kom från Landskrona BoIS
Danskarna radade upp fyra raka segrar i Domestic Champions Path. Dubbelmötena mot först georgiska Saburtalo och sedan Legia Warszawa innebar idel segrar och imponerande 10-3 i målskillnad. I åttondelsfinalen besegrades Atletico Madrid med 5-4 efter en riktigt svängig tillställning. Mittbacken Murbeck har spelat två matcher, den första och i sextondelsfinalen.
Lottades mot FC Barcelona på bortaplan i åttondelsfinalen.

Dessutom har tre svenska utlandsproffs blivit utslagna ur turneringen. Dessa är följande.

Kristopher Da Graca, 1998, Arsenal FC – kom från Hisingsbacka FC
Slutade tvåa i sin grupp och tog sig då till sextondelsfinal där Anderlecht väntade. Belgarna blev för svåra och slog ut Arsenal med 2-0. Det var först i slutspelet som mittbacken fick sina första minuter i turneringen. Ett inhopp på 23 minuter blev det för Hisingesonen.

Thomas Poppler Isherwood, 1998, Bayern Munchen – kom från IF Brommapojkarna
Åkte ut med dunder och brak. Slutade toksist på fyra pinnar, enda vinsten kom i sista omgången mot Dinamo Zagreb. Det var även enda matchen mittbacken inte var med i, annars spelade han samtliga minuter och drog på sig två varningar.

Christian Rubio Sivodedov, 1997, FC Schalke 04 – kom från Djurgårdens IF
Åkte ut i första rundan av Domestic Champions Path mot Ajax efter två förluster och 2-5 totalt. Fick starta i bägge matcherna. Först blev han utbytt efter en halvtimme och i returmötet utgick han i halvtid.

Det var en kort och intensiv lottning som precis avslutades i schweiziska Nyon, då ela slutspelet lottades. Från åttondelsfinalerna och hela vägen fram till finalen.
Lottningen i sin helhet.

Åttondelsfinaler
1. PSV Eindhoven – AS Roma
2. 1. FK Pribram – SL Benfica
3. RSC Anderlecht – GNK Dinamo Zagreb
4. Olympique Lyonnais – AFC Ajax
5. Chelsea FC – Valencia CF
6. Real Madrid CF – Manchester City FC
7. Paris SG – Middlesbrough FC
8. FC Barcelona – FC Midtjylland

Kvartsfinaler
1. Chelsea FC/Valencia CF – Olympique Lyonnais/AFC Ajax
2. Paris SG/Middlesbrough FC – PSV Eindhoven/AS Roma
3. RSC Anderlecht/GNK Dinamo Zagreb – FC Barcelona/FC Midtjylland
4. Real Madrid CF/Manchester City FC – 1. FK Pribram/SL Benfica

Semifinaler
1. Segraren från kvartsfinal 4 – Segraren från kvartsfinal 2
2. Segraren från kvartsfinal 1 – Segraren från kvartsfinal 3

Final
1. Segraren från semifinal 1 – Segraren från semifinal 2

Speldatum
Åttondelsfinaler: 22/23 februari
Kvartsfinaler: 8/9 mars
Semifinaler: 15 april, i Nyon
Finalen: 18 april, i Nyon

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *