Jag trodde nog i min enfald att det skulle bli en ganska enkel historia att plocka ut en elva från året och bara känna sig nöjd och glad. Men så enkelt var det inte. Elvan är min egen, den går utan tvivel att diskutera men är uttagen av det jag sett under året. Jag har sett några av lagen, och alltså då även spelarna, för lite och kommer så klart att ”missa” en eller annan. Hur som, här är min elva, med kommentarer. Det vore kul om det blir lite respektabel diskussion runt det här, kom med åsikter och motiveringar!

Målvakt: Otto Martler, Falkenbergs FF. Han spelade 28 matcher och höll nollan i hälften av dem, alltså fjorton stycken och han var en stor anledning till att FFF tog steget upp till Allsvenskan. Det fanns fler kandidater, men det går inte att bortse från vilken fantastisk säsong Martler har gjort. Det blir extremt intressant att se hur han klarar nästa år i Allsvenskan. Han lär nog få mer att göra då…..

Höger back: Thomas Boakye, Östersunds FK. Det är ett offensivt val av mig men Boakye har imponerat på mig. Snabbheten är bra, färdigheterna med boll likaså. Fem mål, fyra assist och ett i övrigt bra ytterbacksspel gör att han känns värd en plats här. Har utvecklingspotential och har säkerligen flera klubbars ögon på sig.

Mittback: Magnus Wikström, Örebro SK. 28 matcher à nittio minuter för snart 36 årige Wikström. Hyllades efter en briljant vår av målvakt Jansson och höll fanan högt även under hösten. Har varit ovärderlig i kampen på uppflyttning.

Mittback: Sotiris Papagiannopoulus, Assyriska FF. En fysisk spelare som ibland kan verka aningen kantig. Han löser ofta problemet ändå och är urstark i luften. Väntar på det stora lyftet men är alltid stabil för nivån.

Vänster back: Rasmus Lindkvist, Östersunds FK. Ytterligare en offensiv ytterback som lika väl kan spela yttermittfältare/ytterforward. Han härlig fart, fin teknik och vänsterfot. Kan vara en spelare som tar klivet nästa år, jag tycker att potentialen är väldigt stor.

Central mittfältare 1(balansspelare): Jamie Hopcut, Östersunds FK. Jag gillar en spelare som kombinera fysik med teknik, arbetsinsats med poäng och verkligen vara en ”motor” som driver på laget. Hopcut har visat detta i de matcher jag har sett. Skulle vid eventuellt ”riktigt” matchande här få en aningen mer defensiv roll än vad som nu har varit. Mycket intressant framtidsspelare.

Högermittfältare: Amadaiya Rennie, Degerfors IF. Stark och snabb spelare med en teknik som utvecklats senare åren. Gör sex mål och åtta assist under denna säsong. En spelare ämnad för stora, kanske större, uppgifter.

Central mittfältare: Johan Bertilsson, Degerfors IF. Inlånade Bertilsson har visat klass under året. Hela sexton mål och därtill fyra ass gör honom till en stjärna i den här serien. Har allsvenskan inom räckhåll för egen del redan 2014.

Central mittfältare: Niclas Eliasson, Falkenbergs FF. Ynglingen (född 1995) har redan gjort klart med AIK inför 2014 och det kommer bli kännbart på planen för FFF. Har trots sin ungdom bidragit mycket i det offensiva spelet. Har epitetet ”Samba-Nicke” hos de gula fansen, ett smeknamn man inte ska förakta.

Vänster mittfältare: Ahmed Yasin, Örebro SK. Yasin gjorde en väldigt fin vår och såg extremt pigg ut. Hade en aning svagare höst men likväl den som ska ha tröjan i den positionen i detta lag. En riktigt spännande spelare med fina egenskaper offensivt.

Forward: Victor Sköld, Falkenbergs FF: Skyttekung som levererat många, fina  och avgörande mål och som har stor del i uppflyttningen. Han valde ganska tidigt att själv säkra allsvenskt kontrakt 2014 genom att skriva på för Åtvidaberg. Det ska sägas att han fortsatte leverera även efter det, något jag tycker vittnar om stor kvalitet och lojalitet, sen kan det nog finnas åsikter om att han lämnar klubben ändå.

 

Som ni märker saknas de galet många namn och det har väl sin charm det också.

@MagnusOsterberg