Det är dags nu, den sista skälvande omgången av Superettan 2013 ska avgöras på lördag. Det kunde givetvis varit än jämnare men det är väldigt mycket som står på spel i både toppen och botten av tabellen. Om man på förhand gissade att det skulle bli en tät serie så har man prickat rätt och herregud vilket drama det kan bli på lördag.

Precis som vanligt när det gäller upp- eller nedflyttning står oerhört mycket på spel för väldigt många och nerverna kommer att spela många ett spratt. Nedan en genomgång av de matcher med rejäl nerv som väntar:

Omgång 30 (sista)

Värnamo – Örgryte 1

Jag har haft fel på Värnamo ofta den här säsongen och sist var inget undantag när man lyckades ta tre poäng i Östersund. Jag ger dem tipset och tror verkligen att jag prickar rätt nu, men det kommer att bli väldigt tätt. Värt att notera dock att hemmalagets ordinarie målvakt är avstängd. Jag lider med Örgryte som jag personligen gärna har kvar i serien men det blir väldigt svårt för dem att fixa det med detta utgångsläge, dock är en sak säker: varenda öis:are kommer att kriga tills slutsignalen ebbar ut.

Ljungskile – Örebro 2

Ett hemmalag helt utan press mot ett lag som ”haft” en allsvensk direktplats i princip hela året. ÖSK kommer att vara högst motiverade och är ett väldigt bra lag, jag tror att Örebro SK blir klara för allsvenskan på lördag!

Falkenberg – Ängelholm 1

Ett osannolikt år för Falkenberg, ett lag fullt med spelare som i princip har presterat på max hela året. Jag blir ytterligt förvånad om dom missar detta. Ängelholm har kraschat partyn förut men jag tror inte dom gör det denna gång.

Brage – Varberg 2

Det är tack och hej till Superettan för IK Brage för denna gång, man har idag presenterat tränare inför kommande år och det känns som att dom redan längtar dit. Varberg är i desperat behov av tre poäng och kommer att kriga till det bittra(?) slutet. Även om det blir seger är det inte säkert att det blir annat än kvalspel. Nedflyttningsspöket jagar BoIS, frågan är om dom hinner undan?

Landskrona – GIF Sundsvall 2

En match matchen där båda lagen verkligen har allt att spela för, dock av helt olika anledningar. Landskronas säsong har gått från dålig till katastrofal den sista tiden och nu måste det vända om man ska undvika kval. Att laget inte är i balans är gamla nyheter och man får hoppas på individuell skicklighet. Uppgiften inte omöjlig men det krävs en rejäl skärpning. Sundsvall jagar, jagar och jagar en plats i nästa års Allsvenska. Det lär handla mycket om koll vad som händer i Ljungskile och vad som sker där, men att man har inställningen utåt att ”vi kan bara påverka vår egen match” vilket så klart är helt korrekt. Håller man nerverna i styr bör det räcka till seger, men kval blir det i alla fall.

Det här är svårare än jag trott och jag ”chansar” ingenstans men det vore oerhört olikt den här serien att inte bjuda på en eller annan rejäl skräll även i sista omgången. Hur som helst så ser jag verkligen fram emot lördag 15.00 – 17.00 med tillförsikt.

@MagnusOsterberg