Det kom varningar om en storm, en extrem höststorm som skulle vända upp och ner på stora delar av Sverige. I Stockholm blev det inte mer än en liten vindpust och lite stänk av regn, i alla fall sett till vad man varnade för.

I Hammarby verkar det nu blåsa upp lite, i alla fall finns det nu uttalat att man jagar namnunderskrifter för att kunna kalla till ett extra insatt årsmöte där syftet är att ersätta hela, eller delar av, den nu sittande styrelsen.

Timing eller inte?

I det här läget är det svårt att ha en bra timing men, om missnöjet är så stort att tillräckligt många skriver på namninsamlingen samtidigt som utmanarna har en tydlig plan och dessutom kapacitet att genomföra detta, ja då är tiden inne. Frågan jag själv har ställt mig till detta hamnar ändå på en annan nivå, vad händer rent sportsligt nu? Jag har fått bekräftat från flera hålla att det arbetas både aktivt och febrilt både när det gäller tillsättning av framför allt sportchef och huvudtränare (väldigt mycket tyder på att Thomas Dennerbys inhopp tar slut på lördag i och med matchen mot Östersund). Vad det verkar är det det ”nya” sportrådet som är väldigt aktiva här (bl.a Tommy Boustedt & Suleyman Sleyman).

Att den sportsliga organisationen för 2014 och framåt redan är på plats för en eventuellt ny styrelse, hur påverkar det?

Svaret på det kan diskuteras, men en sida av det är att man då i alla fall inte har de mest akuta frågorna att ta tag i omedelbart utan kan jobba med de större områdena där man ser brister. En annan sida är ju dock att möjligheten att påverka det direkt sportsliga blir svår, men frågan är hur mycket en styrelse arbetar sportsligt?

Dom som följt Hammarby i många år har varit med om stormar  förut och precis som alltid finns det flera olika åsikter: Några tycker att problemet finns nere på planen, några på sidan om, några i styrelserummet.

Var är då felet allvarligast?

Det vore både dumt och onödigt av mig att peka ut någon enskild (Hertzell, Grauers och Berhalter har redan fått städa sina skrivbord under denna säsong).Det vi kan konstatera är att den gruppering som leddes av Hertzell har förändrats, att de två ledande sportsliga personerna har fått sparken och att det inte har skett någon synbar förändring. Med förändring menar jag inte att laget ska börja vinna för att man byter ordförande eller sportchef, utan snarare att en strategi kommuniceras ut med tydlighet, oavsett om det är sportsligt eller något annat.

Kan en ”storm” av detta slag påverka rekryteringen?

Åter igen hamnar jag i frågeställningen om vem som gör vad, men de personer som jag hoppas att Hammarby har i åtanke till de betydande posterna som är vakanta bör/får/ska inte vara för känsliga för att det är lite stormigt, det är bara att vänja sig. Att få förmånen att jobba i en klubb där intresset är så stort, engagerat och brinnande innebär också att man måste klara av att hantera en viss turbulens och därför ska det inte påverka kandidaterna. Om det gör det är antagligen inte den/de personerna rätt för klubben i alla fall.

Vi får se vad detta mynnar ut i, det är absolut så att saker och ting kommer att ställas på sin spets inom de närmaste veckorna.

Jag förstår av meddelanden på lite olika sociala medier att man redan kommit rätt långt med antalet påskrifter redan dag ett och det som många väntar på är antagligen vem som kandiderar att kliva in och vad dessa har för plan.

Om det blir en riktig storm av detta vet jag inte, men det jag vet är att efter regn kommer solsken…

 

@MagnusOsterberg