Efter dryga två veckors uppehåll i spelprogrammet är det dags för matcher igen i Superettan, matcher som betyder både allt och ingenting. Den största uppmärksamheten lär landa på invigningen av Tele 2 Arena, som äntligen står redo. Hammarby tar emot Örgryte IS i en match, som  kommer att sätta publik rekord för serien. Det blir över 30.000 åskådare i den näst högsta serien. Det är helt makalöst.

En snabb titt på morgondagens matcher:

IFK Värnamo – Ljungskile

Värnamo har under detta uppehåll tittat på en rad olika provspelare( bl.a Hammarbys Nicklas Lindqvist) men än är ingenting klart vad jag kunnat läsa mig till. I tabellen ser det skralt ut och det är hög tid för smålänningarna att börja vinna matcher igen. I Ljungskile har det hänt lite grejer och bland annat har det tillkommit två nya amerikaner, Tobi Joseph har lämnat för IK Brage. LSK har gjrot det bra hittills och det finns ingen anledning att tro att laget är sämre nu.

 

Falkenberg – Östersund

FFF är för mig den största positiva överraskningen så här långt. Laget som ”inte har någon stjärna” har visat sig var en trupp full med spelare som vinner matcher och en tränare som har fått det att fungera. Tur eller inte, man skojar inte bort att laget hänger på ÖSK i toppen. Unge Niklas Eliasson (som är ett hett villebråd för större klubbar) har varit bra och legat bakom väldigt mycket. ÖFK inledde ok men har sedan inte riktigt varit lika heta. Nu har det skett en del även här vad gäller spelartruppen och vad den från Hammarby inlånade Sinan Ayranci kan tillföra ska bli mycket spännande att se. Känslan är att ÖFK gör en bra höst, men här blir det nog tufft.

 

GIF Sundsvall – GAIS

Giffarna tog sig i kragen efter en tuff start och ligger nu, som förväntat, med i toppstriden igen. Från den starka ursprungstruppen har det försvunnit två duktiga spelare (Fredrik Holster & Ari Skulason) som man ännu inte ersatt. Känslan är ändå att man har ett sådant bra lag att det kommer att räcka långt även om jag tror att ett eller två namn in är vad man siktar på. GAIS skuggar norrlänningarna i tabellen och kommer inte att ge sig utan kamp men det här är en svår uppgift. Troligen är den för svår.

 

Hammarby – Örgryte

Efter avskedet från Söderstadion ska nu Hammarby inviga något som är inledningen på något nytt. Tele 2 Arena som kommer att gå under Nya Söderstadion – Vår Arena, i hammarbyarnas munnar, och det är dags att inviga den nya, moderna, stora och på alla sätt spännande arenan. Invigningen eller inte, ny epok eller inte, för att Hammarby ska få häng på lagen ovanför finns det ingen annan väg än seger i denna match. Sinan Ayranci ut( Östersund, lån), vad det verkar är också Sebastian Castro-Tello på väg bor t(Azerbadjan???) och in har engelsmannen Luke Rodgers kommit och idag blev det också klart med Andreas Haddad från Brommapojkarna. I Örgryte är den stora förändringen att laget har bytt tränare, ny som huvudtränare är f.d spelaren Marcus Lantz som under våren coach klubbens lag i U21 serien. Vad det innebär för göteborgarna återstår att se. Klart är att dom har en poäng när matchen börjar och att dom nog gladeligen har den kvar när dom åker hemåt.

 

När det gäller transferfönstret kommer det ett separat inlägg om det inom kort.

 

@MagnusOsterberg