Den twittrades igår kväll ut från Aftonbladets Marcus Leifby att Hammarby hade ytterligare en forward på väg in, en liten stund senare kom namnet: Andreas Haddad, 31 år, från Brommapojkarna. Den första reaktionen från mig var ett stort VARFÖR en spelare med den brokiga bakgrunden vad gäller skador?

Jag vill klargöra en sak, jag tycker att en frisk Andreas Haddad är ett väldigt bra tillskott för Hammarby, utan tvivel. Jag har inte heller den minsta fundering över att de medicinska testerna man gjort på honom är minutiöst gjorda och att han för tillfället är frisk. Det är inte det som gör mig fundersam. Det är att man nu har värvat två spelare, två forwards (detsamma skedde sommaren 2012 (Erik Sundin och Mattias Adelstam) där båda två känns som rena chansningar. Man sätter sig dessutom i en sits där man har fem stycken rena forwards (Castro-Tello inte inräknad) och det är nog minst en för mycket. Konkurrens är bra men balansen känns lite underlig.

* Luke Rodgers verkar vara en spelare som bara har ett läge: gasen i botten, frågan är om han kan göra fler mål än de forwards som har spelat hittills? Rodgers som varit här i en dryg vecka har inte spelat match på flera månader, hur nära är han sin fulla kapacitet? Och nästa fråga: Hur bra är den här spelaren? Hasse Backe har lovordat spelaren som han tränade i NY Red Bulls men det är inte riktigt färskt. Och anfallspartnern under den tiden hette dessutom Thierry Henry….

* Andreas Haddad har levererat bra i BP under våren ( 5 mål och 2 assist på 11 matcher). Han har startat alla elva matcher han deltagit i och blivit utbytt i sex av dessa. Så länge han är frisk kommer han att tillföra ett target-spel som ingen av de övriga befintliga spelarna i Hammarbys trupp har och att han kan göra mål det vet man redan. En annan fråga är varför släpper BP honom så lättvindigt? Det är ju inte så att man har en extremt bred trupp och tabellen är ju inte någon vacker läsning heller…?

Tabellen i Superettan ser ut som den gör, ja jag vet att det återstår 16 matcher för Hammarby, och i mina ögon finns det bara en liten, liten chans att Hammarby ska hinna ikapp de lag som nu innehar de tre översta platserna i tabellen: Man måste vinna matcher, många matcher i följd för att dels kunna få kontakt och dels få övriga lag att verkligen känna att man är på allvarlig jakt. Frågan är om dessa två forwards kan bidra till det på en enda gång?

Om nu tåget går och man missar uppflyttning till Allsvenskan, hur många av dagens spelare är intresserade av/ intressanta att ha kvar i en ny satsning. Risken är att det återigen blir en stor omsättning inför 2014. Lägg till att de unga spelare som finns i dagens trupp får väldigt begränsat med speltid ( eller blir utlånade) och att man således inte riktigt kan säga om dom håller för nivån.

De båda spelarna som nu inkommit har passerat 30-strecket och har således inte så många år kvar. Där är för mig en stor käpphäst vad gäller den trupp som Hammarby nu förfogar över, spelaromsättningen har varit väldigt stor de senaste två åren och det kommer att fortsätta. Kontinuiteten försvinner och det blir nya ansikten hela tiden, truppen hinner aldrig riktigt ”sätta sig” innan det är dags för nya spelare som ska hitta sin plats.

För alla hammarbyares skull får vi hoppas att jag är helt fel ute, om jag inte är det blir det en lång höst och med stor sannolikhet ganska rörigt igen på flera plan. Premiären på Nya Söderstadion (Tele 2 Arena) kommer inte att ge alla svar, men möjligen en fingervisning om hur det står till. Allt annat än vinst är väl otänkbart?

Övriga notiser från Silly season:

Örebro SK förstärker truppen med en bra spelare, Marcus Pode (Mjällby) som ersätter Crespo som återvänt till AIK och samtidigt lämnar Markus Astvald (till Degerfors). Klok värvning tycker jag och vidhåller att ÖSK blir väldigt svåra att stoppa.

IK Brage har haft en väldigt stökig vår. Nya spelare in blir bland annat målvakten från Hammarby Tim Markström och Ljungskiles Tobi Joseph. Det är två bra rekryteringar, det återstår att se om det räcker för att skaka liv i truppen. Även den från Östersund bortplockade (sparkade?) Ryan Gilligan ansluter. Vad kan han tillföra?

– Väldigt lugnt och stilla i Assyriska FF, mittbacken Mbye lämnar för norsk klubb, det är den enda transfern så här långt.

Falkenbergs FF lånar forwarden Per Frick från IF Elfsborg. Frick är en spelare med stor potential, kan han skjuta FFF kvar i toppen?

@MagnusOsterberg