Efter en relativt lugn tid i Superettan har det den senaste veckan sprattlat till lite utanför planerna också. Först avslutade Conny Karlsson sitt avtal med IK Brage till följd av att man inte har fått de resultat man önskat sig. Karlsson uttryckte att ” hans ledarstil inte riktigt passat in” hos den inför säsongen stort satsande klubben. Att byta tränare i det här läget ger i alla fall den tillsatte Zvesdan Milosevic tid på sig att reda upp det prekära läget. Avtalet gäller säsongen ut och uppdraget glasklart: Rädda nytt kontrakt!

En förutsättning om man ska lyckas är att man slutar dra på sig röda kort i tid och otid. Ett annat tips är att flytta ner Dulee Johnson i planen och låta honom vara den dirigent han kan vara, någon släpande forward är han inte.

Idag kom också beskedet att Jan Tauer avbryter sitt avtal, inte heller han har gjort någon succè och spel i klubbens U21-lag knappast någon av parterna räknat med då man presenterade honom under försäsongen. Det här avhoppet gynnar nog klubben rätt mycket i det avseendet att det öppnar upp för att komplettera och förstärka truppen när det transfer fönstret öppnar igen.

*****

Det är lite turbulent i Hammarby också, jag pratade själv med Gregg Berhalter tidigare i veckan och han konstaterade krasst att ”det är små marginaler mellan succè och fiasko”. Trots en man mindre (Monday James tidigt utvisad) hade man 2-0 och kontrollerade matchen bra. En kontring och hörna senare stod det hastigt, och för Hammarby mindre lustigt, 2-2. Tre nödvändiga poäng försvann och ersattes med en bitter pinne och oroväckande avstånd upp till toppen av tabellen. Både VD och ordförande har yttrat att ”man sonderar terrängen bland tränare”, det säger ganska mycket.

*****

Jag har tjatat om att Kennedy Bakirciuglu ska spela centralt, det fick han nu göra efter utvisningen och det var, enligt mig, en starkt bidragande orsak till att anfallsspelet fick en helt annan fart. En annan anledning var att Erik Sundin såg mycket piggare ut än på länge.

*****

GAIS fortsätter att få rubriker, men tyvärr negativa besked om klubbens ekonomi. Senast i raden att verka få lämna sin post är klubbchefen. På planen väntar ett Landskrona BoIS som inte riktigt får kontakt med toppen på grund av sitt ojämna uppträdande. Kan GAIS ”göra en Ljungskile” och bortse från trasslet kring ekonomin?

*****

Ikväll åker Örgryte IS till Behrn Arena för möte med stabila topplaget Örebro. Självklart finns chansen att skrälla, det här är Superettan, men jag tror inte att så blir fallet. ÖSK verkar så långt vara väldigt stabila och det här ska man vinna med några bollar.

*****

Det vankas derby på västkusten, Varbergs BoIS tar emot Falkenbergs FF och det enda man nog kan säga säkert om den matchen är att den inte lär sluta mållöst…

*****

Hammarby gästar Degerfors på Stora Valla under lördagseftermiddagen. Kan man ha marginalerna med sig den här matchen? Amadaiya Rennie är en spelare man måste se upp med, stark, snabb och ett rejält hot offensivt.

*****

Jönköping Södra – IK Brage och Ängelholm – Värnamo är två matcher i den nedre delen av tabellen där inget av lagen har råd att inte vinna. En bra start för nye Milosevic kanske kan ge laget kraft att klättra i tabellen?

*****

@MagnusOsterberg