Malmö FF värvar alltså ghananske mittfältaren Enoch Kofi Adu. Ett rejält styrkebesked av mästarna. Känns spontant som det tyngsta utländska namn som kommit till en allsvensk klubb sedan Celso Borges till AIK inför 2012-säsongen.

Dansk mästare, flerfaldig CL-spelare. Nu gjorde Nordsjaelland visserligen inget större väsen av sig den vändan i Champions League (inte helt lätt mot Chelsea, Juventus och Shakthar Donetsk) men Adu startade alla matcher i gruppspelet och vitsord från en sån som John Terry väger trots allt några kilo.

En lite mindre lysande stjärna men ändå på en hyfsat hög nivå – belgiske försvararen Thomas Meunier, tidigare lagkamrat i Club Brügge, säger om Adu att ”det är praktiskt taget omöjligt att ta bollen i från honom”.

Det ska vara en sittande innermittfältare med hög arbetskapacitet men också tekniskt skicklig och en bollvårdare av stora mått, låg felprocent i passningsspelet.

En bekant från Danmark med bra koll på såväl dansk som svensk fotboll, säger att han blir ”den bästa holding-midfieldern (dansk-engelskt uttryck vi borde plocka upp här också?) i allsvenskan sedan Håkan Milds dagar”. Fast med mycket bättre teknik, måste vi snabbt tillägga.

En youtube-video med lite Adu-aktioner från danska ligan förstärker bilden:

Förstås ”russinen ur kakan”, som alla videos i denna genre, men håll med om att det ser riktigt lovande ut!