… sen tog det fart i kommentarsfältet.

Efter att lottningen i svenska cupen blev klar i går så intervjuade vi vår superettan-bloggare Magnus Österberg kring vad han trodde – grupp för grupp – om vilka som skulle gå vidare.

Han såg grupp 5, med Djurgården, Halmstad, Assyriska, och Sirius, som det värsta getingboet. Medan det fanns andra grupper med tydligare favoriter.

Och det kan man ha åsikter om.

Är grupp 7 med IFK Norrköping, Gefle, Gais och AFC United jämnare? Ja kanske det. Vi kan väl konstatera att svensk fotboll har en ganska jämn topp i en internationell jämförelse, och att cupen är speciell.

Minns bara i år – ettan och tvåan i allsvenskan, MFF och AIK, åkte ur direkt efter gruppspelet, Sirius gick till kvartsfinal och Örgryte till semi. Det kommer ske stora förändringar i lagens trupper tills det drar ihop sig nästa år.

Vilka som har enklast/svårast, vilka som går vidare grupp för grupp? Det är ju en grym diskussion, man kan sitta och analysera fram och tillbaka i timtal – det gör jag gärna själv med andra fotbollsintresserade. Vi välkomnar den varmt.

Men istället reagerar många på rubriksättningen. Ett spekulativt sätt att profitera klick på Djurgården, ett oseriöst tips som är helt uppåt väggarna, har vi rent av bestämt oss på förhand för en Djurgårdsrubrik oavsett lottning?

Vi kan väl inte mer än bestämt dementera att så är fallet – han lämnade sina tips med motiveringar, han tycker att grupp 5 ser tuffast ut (bara allsvenska/superettan-lag, inga från div1 och div2 som i sex av grupperna var ett argument som borde tillfogats i texten). Mer var det inte.

Visst, man kan sätta en rubrik med drömlottning för Blåvitt, exempelvis. Men i det här fallet där man ser en ganska tydlig gruppvinnare i flertalet grupper så väljer man att lyfta en grupp där det ser extra jämnt ut. Epitetet ”Dödens grupp” finns där av en anledning, det är inte för inte den jämnaste gruppen lyfts fram i lottningssammanhang.

I mars får vi se, då kanske tipset ter sig så oseriöst som många anser här. Till dess, håll diskussionen varm men håll den högt!