FotbollDirekt har sedan några veckor tillbaka inlett ett samarbete med Idrottens Affärer, en tidskrift som koncentrerar sig på nyheter och opinion kring ekonomi, sponsring och marknadsföring i förhållande till sport.

Vi har redan, och kommer i fortsättningen, att publicera krönikor från IA här på FotbollDirekt.

I dag lyfte vi en krönika som IA:s Dan Persson skrivit om AIK-fans och deras bojkott av Expressen. Reaktionerna har varit starka, och tonen mestadels negativ. Främst mot Persson – men också mot FotbollDirekt som publicerar hans krönika.

Vi tänker så här: Lika mycket som vi vill leverera nyheter och vara en självklar källa att vända sig till för en heltäckande bevakning om svensk fotboll, så vill vi ha en opinion och en diskussion kring densamma.

Vem hjälps/stjälps av att en klubbs fans bojkottar ett specifikt media? Är det i det här fallet AIK eller Expressen som tar mest stryk? Tjänar tvärtom någon på det? Är det ett nollsummespel, har det ingen betydelse? Det finns inga givna svar och därav har vi ett bra ämne för diskussion.

Vi behöver inte hålla med Persson – varken kring en bojkott eller hur supporterföreningar ska få finnas. Det är heller inte alla på redaktionen som gör det.

Det här är något som gäller för samtliga bloggar och krönikor som publiceras på FotbollDirekt – det säger sig självt att alla som jobbar här inte håller med om allt som skrivs här.

Det betyder inte att vi är utan ansvar – vi står som ansvariga för allt som publiceras, och i den händelse någonting kommer upp som tenderar rasism, hets mot folkgrupp, personangrepp eller kränkningar så är det vi som ska svara för det.

Det samma gäller för kommentarer – vi har av en del läsare fått kritik för att det är allt för högt till tak i kommentarsfältet och att vi tillåter allt för aggressiv ton. Det är något vi tar till oss och jobbar med. I vissa fall har vi helt enkelt inte hunnit läsa igenom allt som skrivits och därför har grova kommentarer legat kvar allt för länge. Vi jobbar på det.

Med det sagt, kudos till alla er andra som håller höjd och för en god, saklig och givande diskussionston!